Через кіберпіратство Україна може позбутися пільг від США


Міжнародний альянс інтелектуальної власності (IIPA) рекомендував Управлінню торгового представника США в 2017 році залишити Україну в переліку країн-порушників прав інтелектуальної власності Priority Watch List.

Про це наголошується в звіті альянсу, передає Інтерфакс-Україна.
Крім того пропонується поступово призупинити або скасувати пільги для України, якщо Київ не продемонструє прогрес у вирішенні проблем забезпечення інтелектуальної власності.
Крім того, IIPA пропонує Кабінету міністрів та Верховній Раді України запровадити чотири пріоритетні правові реформи: ввести в дію закон Про колективне управління, внести зміни в закон про авторське право і Кримінальний кодекс щодо піратської відеозапису в кінотеатрах, здійснити повну імплементацію договору Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОІВ) про інтернеті, прийняти законопроект № 3081-д, який містить всі необхідні зміни для забезпечення ефективної процедури протидії інтернет-піратству.
Відповідно звіту, Україна в 2016 році зробила позитивні кроки по боротьбі з піратством. Зокрема, був закритий піратський сайт ex.ua правоохоронці ліквідували ресурс fs.to. Між тим, у звіті відзначається, що країна залишається ключовою проблемною країною в регіоні по забезпеченню прав інтелектуальної власності. Україна продовжує приймати деякі з найбільших піратських сайтів у світі, обслуговуючи IP, що поширюють нелегальний контент на глобальну аудиторію.
"IIPA ще у 2011 році радив уряду змінити систему преференцій для України. З урахуванням поточних обставин, альянс рекомендує уряду США поступово призупинити або скасувати пільги для України, якщо прогресу у вирішенні проблем забезпечення інтелектуальної власності не буде ", - наголошується у звіті.

Related

Події в Україні 4641823721858493221

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item