У Сумах протестувальники розпочали безстрокову акцію протесту

У Сумах протестувальники розпалили вогнище біля ОДА
У Сумах біля облдержадміністрації протестувальники розпочали безстрокову акцію, передає Радіо Свобода.
Згідно з повідомленням, біля входу вони розмістили намет, запалили вогнища у бочках та розклали шини, які облили пальним.
На ніч на площі залишилось близько двох десятків активістів і приблизно така ж кількість правоохоронців.
Протестувальники вимагають відставки голови Сумської ОДА Володимира Токара через те, що той не зміг зібрати позачергову сесію щодо питання "розгону блокади", а також пояснень від тих депутатів, які не з’явились на засідання 15 березня.
Раніше ввечері близько сотні активістів чекали біля Сумської ОДА гарантій від голів фракцій, що сесія щодо "блокади" таки відбудеться. Але після того, як не отримали гарантій, оголосили безстрокову акцію.
15 березня на позачерговій сесії Сумська обласна рада мала розглянути питання "Про звернення до президента України, прем’єр-міністра України та Верховної Ради України щодо забезпечення законності при переміщенні товарів у зоні проведення антитерористичної операції". Утім засідання так і не відбулося через відсутність кворуму.
Після цього депутати вже міської ради за годину зібрались на власне засідання та ухвалили рішення щодо "розгону блокувальників". У ньому вони вимагають від президента, Кабміну і парламенту "докласти максимум зусиль для негайного звільнення військовополонених і затриманих учасників блокади торгівлі з окупованими територіями Донбасу", закрити кримінальні провадження проти них, звільнити з займаних посад і притягнути до відповідальності осіб, винних у протиправному застосуванні сили проти учасників блокади, визнати законодавчо російську агресію проти України, тощо.
Нагадаємо, 13 березня Служба безпеки України затримала 43 учасників блокади, у тому числі на залізничній станції Кривий Торець в Донецькій області. В СБУ стверджують, що причиною затримання стала відмова здати зброю поліцейським. Оскільки мова йде про зону АТО, носіння зброї навіть за дозволом тут обмежене.
25 січня 2017 року почалася блокада основних транспортних артерій з окупованими регіонами Донбасу за ініціативою ветеранів АТО, також у русі беруть участь політсили і окремі народні депутати.
Українська влада не підтримала блокаду окупованого Донбасу. Аргументом проти цього стало те, що українським ТЕЦ потрібно вугілля антрацитної групи, яке видобувається в окупованих регіонах Донецької і Луганської областей. З 17 лютого в Україні діє режим надзвичайного стану в енергетиці.

Related

Суспільство 2153230612921649544

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item