У Білорусі пройшли обшуки та арешти у справі про масові заворушення: вилучено зброю та атрибутику Азова і УНА-УНСО

При затриманні вилучили автомат, холодну зброю і символіку націоналістичних білоруських і українських організацій 
Комітет державної безпеки Білорусі порушив кримінальну справу за фактом навчання і підготовки до участі в масових заворушеннях, що начебто планувалися в Мінську на 25 березня.
"КДБ порушено кримінальну справу за фактом навчання і підготовки до участі в масових заворушеннях (ч. 3 ст. 293 КК РБ). Затримані активісти Білого легіону на чолі з Мирославом Лозівським, а також Молодого фронту на чолі з Дмитром Дашкевичем - всього 26 осіб", - повідомляє БЕЛТА.
У Комітеті держбезпеки повідомили, що під час обшуків за місцями проживання затриманих виявлені і вилучені автомат Калашникова, три карабіни, два пістолети, патрони, гранати, кийки, метальні ножі і сокири, предмети і речовини для виготовлення саморобних вибухових пристроїв, військова форма, бронежилети, каски, медичні аптечки натівського зразка, різна атрибутика батальйону Азов, Тактичної групи Білорусь, УНА-УНСО, а також посібники з ведення бойових дій у місті.  


Затриманий активіст Білого легіону заявив, що учасники руху відпрацьовували тактику бойових дій в умовах міста і вправлялися у стрільбі. За його словами, їм надійшло повідомлення, що 25 березня в Мінську буде атакована колона демонстрантів проросійськими силами. "Нам було сказано, щоб ми були напоготові, щоб у разі чого могли чинити їм опір", - розповів затриманий активіст. 
Білоруські спецслужби не виключають, що на масові заходи планувалося також прибуття групи підтримки з України: послідовників УНА-УНСО та осіб, які брали участь у бойових діях на Донбасі у складі націоналістичних формувань. 


Нагадаємо, що раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про затримання бойовиків, які готували збройну провокацію. За його словами, бойовики тренувалися в таборах зі зброєю в Україні, Польщі чи Литві. 
Посольство України в Білорусі заявило, що "такі інформаційні пасажі ображають честь і гідність українських громадян, не сприяють підтриманню авторитету Білорусі як миролюбного майданчика для розвитку конструктивного діалогу, націленого на підтримку добросусідських відносин з Україною".
У свою чергу литовський міністр закордонних справ Лінас Лінкявічюс назвав слова Лукашенка про те, що в Литві могли готувати збройних провокаторів, "висмоктаними з пальця вигадками".

Related

Події у світі 1780451511349056585

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item