Як на гроші компанії "Росія" Пінчук фінансував бандерівців та Клінтон


Кримінальну справу, яка може стати початком "віджиму" власності українських олігархів, в Росії намагаються перетворити на "боротьбу зі вселенським злом".

На тлі "мироточивих бюстів" Миколи ІІ Кривавого та вождя світової революції Ульянова, чи після заяв представників РПЦ про те, що "СНІД – це вигадана хвороба", здавалось, що нічим радикально безумнішим здивувати нас російський інформпрострір за одні вихідні не зможе.
Але російське МВС зробило відчайдушну і достатньо успішну спробу здолати рекорди Поклонської та РПЦ. Втім, про все за порядком.
За інформацією російських ЗМІ, днями правоохоронці провели серію обшуків і вилучень документів у відкритому страховому акціонерному товаристві "Росія". Шукали сліди 1 мільярда рублів, переданих застрахованими громадянами. Це акціонерне товариство довший час – з 2009 до 2013 року – перебувало під контролем міжнародної інвестиційно-консалтингової групи EastOne. Заснованої, як відомо, Віктором Пінчуком.
Російські правоохоронці вважають, що грошові кошти, отримані ВСАТ "Росія" від страхувальників, спрямовувалися не на формування страхових резервів, а за допомогою схем по заміщенню "блакитних фішок" вкладалися в неліквідні векселі кіпрських офшорних компаній. Зокрема, у "Сватозар ентерпрайзис лімітед".
"Витік" слідчої інформації трапився на порталі Росбалт, який, зазвичай постачає достовірну інсайдерську інформацію з російського МВС, і в любові до "качок" поміченим не був. Наприклад, всі подробиці історії з "Шалтаєм-Болтаєм" першим дав саме цей ресурс.
У всій цій історії не було б нічого дивного та екстраординарного. Всі олігархи займаються оптимізацією податків, та легальним – і не зовсім легальним переміщенням капіталів. Рівно як і не всі кримінальні справи в путінській Росії є обґрунтованими.
Але оперативні довідки, про які розповіли джерела російського видання, заставляють по новому глянути на справу Пінчука. Згідно з ними, правоохоронні органи мають інформацію, що частина викрадених коштів йшла на "фінансування українських екстремістських об'єднань і бандформувань". І це ще не все – російські оперативники також вважають, що інша частина викрадених коштів могла бути використана Пінчуком для фінансування в 2014 році передвиборної кампанії президента України Петра Порошенка, а в 2016 році році - передвиборної кампанії в президенти США, "сенатора від штату Нью-Йорк Хілларі Клінтон". Ні більше, неменше. Жахливий, виходить, чоловік цей Пінчук – на гроші, вкрадені в російських громадян, він озброює "бандформування", міняє українських президентів, і замалим на поставив "свого" очільника США. Незрозуміло лиш, чим займалась останніх десять років ФСБ, поки цей монстр робив свою чорну справу. І чому канал "Росія-1" не так давно пророкував Пінчукові посаду президента України, називаючи його "головним опонентом Порошенка".
Підґрунтя цієї справи може бути різним. Цілком можливим є варіант, що гроші "Росії" поцупив, насправді, хтось інший, а на Пінчука тепер намагаються повішати всіх дохлих котів. Що вельми зручно як для російських правоохоронців, які не зможуть здійснити жодного арешту (і не матимуть потреби щось доводити в суді), так і для невідомих "винуватців торжества", яких перестануть шукати. Як зазначило джерело російських ЗМІ, "затриманих у цій справі немає, оскільки всі вони знаходяться за межами Росії".
Але можливим є варіант, що російські правоохоронці готують легальне підґрунтя для масованого "віджиму" приватної власності українських олігархів в Росії. Що логічно зробити шляхом фабрикації справ про шахрайство в особливо великих розмірах – з наступною конфіскацією власності. В такому випадку демонізація Пінчука – це тільки перша ластівка, за якою можуть бути відкриті кримінальні справи і проти інших українських олігархів.
Іще однією ціллю цієї кримінальної справи може бути бажання підвищити рейтинг Пінчука в Україні. Зрозумівши, що січневі заяви про світле майбутнє олігарха на посаді президента України зіграли у долі Пінчука не надто добру роль, в Кремлі вирішили піти в протилежний бік. Тепер з Віктора Михайловича робитимуть найпослідовнішого бандерівця.
Яка з цих версії ближча до істини – покажуть найближчі тижні. Але є надія, що кримінальні справи та загроза майну вилікує українську фінансово-політичну еліту від надмірної любові та довіри до сусідньої країни. Від якої їх не зуміли вилікувати три роки війни та довгі ряди могил, до яких ця війна спричинила.

Related

Події в Україні 8046664976677478005

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item