А ви по смс вигравали авто? Кіберполіція викрила масштабну мережу сайтів шахраїв

Шахраї використовували близько 12 тисяч сім-карт і 67 фейкових автосайтів
На Харківщині кіберполіції провела спецоперацію з викриття організованої групи, яка розмістила в Інтернеті 67 фейкових "автосайтів".
Про це повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.
"Для поширення так званих "виграшних" смс-повідомлень про отримання автомобілів пройдисвіти використали понад 12 тис. сім-карт мобільних операторів і розмістили в Інтернеті 67 фейкових" автосайтів". Оперативники виявили трьох організаторів і 11 членів злочинної групи", - йдеться в повідомленні.
Зловмисники розсилали постраждалим смс з інформацією про виграш авто. Шахрайська схема полягала в отриманні коштів під виглядом сплати певного відсотка податку від вартості автомобіля або якогось іншого обов'язкового платежу.
 
Затримані використовували найсучасніші системи захисту і анонімізації. Оперативники вилучили комп'ютерну техніку, GSM-шлюз для відправки голосових і смс-повідомлень, мобільні термінали, більше 1500 невикористаних сім-карт різних операторів. Також вилучено кошти, здобуті злочинним шляхом.
Для масового і щоденного поширення так званих "виграшних" смс-повідомлень, а також з метою заплутування своїх слідів, шахраї використовували понад 12 тис. сім-карт мобільних операторів.
 
Правоохоронці опублікували список назв сайтів-шахраїв.

Крім того, правоохоронцями виявлено та припинено діяльність незаконного хостингу, який забезпечував безперервну роботу 67 фейкових "автосайтів". Для своєї протиправної діяльності зловмисники використовували карткові рахунки для присвоєння та конвертації коштів, отриманих злочинним шляхом.
Раніше в кіберполіції назвали найбільш поширені інтернет-афери, на які "ведуться" українці.

Related

Суспільство 1972735932593252643

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item