Із Німеччини виїхали тисяча джихадистів - ЗМІ


"Ісламська держава" поступово здає свої позиції, повідомляє Der Spiegel із посиланням на спецслужби.

 
За даними німецького тижневика Der Spiegel, кількість джихадистів, які виїхали з Німеччини в Ірак і Сирію, перевищила 910 осіб. Трохи більше року тому ця цифра дорівнювала приблизно 800, повідомляє видання в неділю, 5 березня, посилаючись на наявну у його розпорядженні доповідь Федерального відомства з охорони конституції.

Згідно з документом, більше половини цих людей - громадяни ФРН, близько 20 відсотків - жінки. Приблизно 145 екстремістів із загального числа загинули в Сирії та Іраку, пише далі видання. Третина тих джихадистів, що виїхали до Сирії та Іраку, вже повернулися у ФРН, не менше 70 з них брали участь у військових діях на боці ісламістських угруповань.
 
Разом із тим динаміка виїзду німецьких ісламістів за кордон слабшає, оскільки багато екстремістів вже не наважуються приєднуватися до терористичного угруповання "Ісламська держава", яке поступово здає свої позиції, йдеться у підготовленій німецькою спецслужбою доповіді.
 
Відзначимо, нещодавно бельгійський суд засудив до 28 років тюремного ув'язнення бойовика ІДІЛ, який повернувся у країну.

Related

Події у світі 7846029353513013363

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item