"Сексу – так, сексизму – ні!" - у Львові пройшов Жіночий марш


З нагоди Міжнародного дня захисту жінок львів'янки вийшли на акцію протесту проти порушення їхніх прав.
Акція стала частиною Міжнародного жіночого страйку, який відбувається у понад 40 країнах світу. Учасники виступили проти сімейного насильства, сексизму та дискримінації, а також за гендерну рівність.
Уже третій рік поспіль жіночий марш організовують активістки громадської організації "Феміністична майстерня". Підтримати феміністок зібралось близько сотні львів'ян. Цікаво, що серед учасників маршу були і чоловіки а також активістки з Росії та Білорусі.




















"В Україні кожна четверта жінка потерпає від домашнього насильства. Також ми боремось за гідну оплату праці. В Україні жінки отримують заробітну плату на 30% меншу ніж чоловіки. У світі 2/3 всієї роботи виконується жінками, при цьому жінки отримують 1/10 доходу. Також перешкодою є сексизм, який змушує жінок зневірюватися у своїх силах. Це переводить увагу з професійних якостей жінки на її зовнішність. Часто під час дискусій у медіа жінок, які працюють на державних посадах обговорюють на предмет довжини їхніх ніг або розміру бюсту", - зазначили організатори.
Перед міською Ратушею учасники провели короткий мітинг, після чого рушили маршем до Оперного театру, скандуючи гасла: "Фемінізм у кожну хату! Скажем ні патріархату!", "Свобода, рівність, жіноча солідарність!", "Сексу – так, сексизму – ні!", "Жінка не окраса, жінка не товар!".
"В Україні майже відсутні правові механізми для запобігання злочинам на грунті ненависті. За словами уповноваженої Верховної Ради з прав людини, цього річ кількість злочинів проти представників ЛГБТ зросла майже вдвічі. Частково, причина цьому у нашій байдужості. Іноді, ті хто спостерігають насильство збоку, звикли звинувачувати у цьому жертву, мовляв вона не так одягалася чи не там ходила. Але це не правильно. Не може бути ніякої свободи, поки жінки будуть боятися виходити на вулицю", - каже активістка Марта.
У Києві на марші феміністок поліція затримала кількох провокаторів, що намагались облити учасників акції зеленкою.

Related

Події в Україні 8148808065284421655

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item