"Беруть усіх" - київських правозахисників затримали у Білорусі


Серед затриманих під час опозиційних виступів у Мінську 25 березня є щонайменше четверо громадян Білорусі, які мають посвідки на проживання в Україні.
Про це у Facebook повідомила координатор організації "Медійна ініціатива за права людини" Марія Томак.
"У Мінську затримано щонайменше четверо громадян Білорусі, які мають посвідки на проживання в Україні і які постійно живуть у Києві та займаються правозахисною діяльністю", – написала Томак.
За її даними, йдеться про Паліну Бродік, Євгенію Андреюк, Яна Авсеюшкіна. Євгенія Андреюк є заступницею голови організації "Крим-SOS", також серед затриманих – ще одна співробітниця "Крим-SOS" Марія Квіцинська.
Пізніше Паліна Бродік повідомила, що усіх затримали у офісі правозахисної організації "Вясна". Її відпустили, однак інших і досі утримують у міліції.
У той же час журналіст Христина Бердинських, яку також вчора затримали, а потім відпустили в Мінську, написала, що правоохоронці "беруть усіх".
25 березня в Білорусі проходять акції, присвячені Дню Волі. На трасах в напрямку Мінська чергують ДАІ і автоматники, у центр міста стягнуто автозаки. Цьогоріч День Волі співпав з акціями протесту, які тривають понад місяць. Обурення білорусів викликав так званий "податок на дармоїдів"

Related

Події у світі 4177796415029331815

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item