Позиція української сторони в Міжнародному суді ООН в Гаазі по відношенню до РФ дуже слабка. Так вважає нардеп  Ігор Мосійчук , перед...


Позиція української сторони в Міжнародному суді ООН в Гаазі по відношенню до РФ дуже слабка.
Так вважає нардеп Ігор Мосійчук, передає "112 Україна".
"Позиція України в Гаазі дуже слабка. Я не сумніваюся, що будуть надані докази присутності російських військ на окупованій частині Донбасу. Але Україна не називає території окупованими, Україна наполягає на тому, що просто РФ поставляє озброєння якимось терористичним організаціям. У мене питання: а Україна визнала "ЛНР" і "ДНР" терористичними організаціями? Ні, згідно чинного законодавства. Таких питань дуже багато. Дуже слабка позиція по відношенню до РФ. Я зрозумів з того позову, з того, що я слухав, читав і дивився, що Україна насправді обґрунтовує виключно постачання зброї", - заявив він.
Мосійчук додав, що планує готувати запити до МЗС і АП з проханням роз'яснити позицію України в суді.
16 січня Україна подала до Міжнародного суду ООН у Гаазі позов проти Росії через її фінансування тероризму та порушення прав людини.
Слухання розпочалися 6 березня. Українська сторона просить застосувати запобіжні заходи для захисту цивільного населення від агресії Росії в рамках розгляду позову в Міжнародному суді ООН.

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item