Російські банки згортають свою діяльність в Україні


Українські банки з російським державним капіталом в Україні ведуть переговори про продаж. Про це заявила заступник глави НБУ Катерина Рожкова в ефірі телеканалу "Інтер".
"Ми абсолютно точно знаємо, що всі банки з державним російським капіталом, які працюють сьогодні в Україні, ведуть переговори про потенційно можливий продаж", - сказала Рожкова.
За її словами, у цих банків не залишилося кращого вибору, ніж покинути український ринок. Бо в них немає перспективи подальшого розвитку в Україні.
Рожкова зазначила, що можливий продаж банків не вплине на їхніх клієнтів. Банки залишаються ліквідними і можуть виконувати свої зобов'язання перед клієнтами.
16 березня президент України Петро Порошенко ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України про застосування санкцій до п'яти банків з російським капіталом.
Санкції терміном на один рік будуть застосовані до ПАТ "Сбербанк", ПАТ "ВіЕс Банк", ПАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк", ПАТ "ВТБ Банк", ПАТ "БМ Банк" в частині заборони виводити капітал за межі України на користь пов'язаних з ними осіб.

Related

Економіка 5949752349190384119

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item