У Порошенка звинуватили Соболєва у "гальмуванні" призначення аудитора НАБУ


Представник Президента у Верховній Раді, депутат від фракції БПП Артур Герасимов звинувачує голову комітету з питань запобігання та протидії корупції Єгора Соболєва в затягуванні процесу призначення аудитора НАБУ.
Про це він сказав у четвер, повідомляє прес-служба БПП.
За його словами, що представники комітету "неодноразово зверталися до голови комітету Єгора Соболева з пропозицією винести кандидатури на посаду аудитора НАБУ до сесійної зали для прийняття рішення".
"Ці дії було зроблено відкрито. Але, на превеликий жаль, дії керівництва комітету призвели до гальмування цього процесу", – сказав Герасимов.
Як відомо, Верховна Рада у четвер не змогла внести до порядку денного питання щодо обрання аудитора НАБУ.
16 березня, частина членів комітету з питань протидії та запобігання корупції від БПП, НФ та Відродження рекомендували на розгляд парламенту дві кандидатури на посаду аудитора НАБУ, зокрема Найджела Брауна, якого вважають людиною президента та його оточення.
15 березня під час засідання комітету, коли був присутній Соболєв, було вирішено порадитися із спікером парламенту щодо колізії, яка виникла навколо призначення головного аудитора НАБУ.
Кандидат в аудитори НАБУ Браун, призначення якого намагаються протиснути фракції "БПП" і "Народний фронт", вже критикує бюро.
За словами Соболєва, Браун колись обслуговував російських олігархів.

Related

Політика 7739173947590086079

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item