Гроші приймають лише в рукавичках — українка розповіла про життя в Чечні


Гроші в маршрутках приймають лише в рукавичках, а жінки носять виключно сукні. Про це розповіла Марія Маметова із Хмельницького. Рік тому жінка вийшла заміж за чеченця і переїхала в Грозний.
"Життя тут кардинально відрізняється від українського. На вулицях немає п'яних, не працюють нічні клуби та дискотеки. Веселитися також не прийнято. Жінки розважаються з жінками, чоловіки в чоловічій компанії. Коли жінка передає гроші, маршрутник приймає їх у рукавичках, ніби з поваги до жінок. Коли ми приїхали, був Рамадан. Усі вулиці були порожні і ми ходили їсти вночі. Я читала про їхні традиції, але коли це побачила було дико", - розповідає Марія.
Жінка закінчила філологічний факультет. За фахом викладач англійської. Працює в жіночій школі.
"Працювати тут легко. В нас молодий колектив і при цьому самі жінки. Після роботи збираємось, влаштовуємо посиденьки. Платять за роботу небагато. Середня зарплата близько 7 тисяч гривень. Але й ціни тут нижчі, ніж в Україні. Обід в одному з кафе торгового центру обійдеться приблизно в 50-60 гривень, і порції просто величезні. Чеченці люблять поїсти, ніхто не соромиться", - каже Марія.
В Чечні всі знають російську, але між собою всі спілкуються чеченською.
"Головне питання, яке мені задають: "Чому я сюди приїхала?". В Чечні є кілька десятків українок, але між собою ми не зустрічаємось. Тут прийнято усю себе віддавати родині. Мабуть, це єдина країна, де й досі залишається повага чоловіків до жінок, де так трепетно цінують родину. Я не ношу хітжаб, але постійно ходжу у сукнях чи спідницях. Найкоротші — довжиною за коліно", - пояснює Марія.

Related

Суспільство 3573841466561762056

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item