Оксана Сироїд повинна написати заяву на звільнення


Фракції БПП і "Народний фронт" обурені діями заступника голови Верховної Ради Оксани Сироїд і вимагають її відставки.
Про це йдеться у відповідній заяві.
Нижче текст звернення:
"Заява парламентських фракцій коаліції "Європейська Україна" у Верховній Раді України.
Виступ співробітників Національної поліції у парламенті був законною доречною ініціативою депутатів. Віце-спікер Сироїд має дотримуватися Регламенту й бути над вузькопартійними інтересами "Самопомочі".
Коаліція обурена неправомірною поведінкою заступника голови Верховної Ради Оксани Сироїд на ранковому пленарному засіданні 15 березня. Головуючи, пані Сироїд не поставила на голосування ініціативу трьох фракцій про виступ з трибуни військовослужбовців Національної поліції, на яких організував напад Володимир Парасюк. На підтримку цієї ініціативи виступили три фракції парламенту. Тож головуючий, відповідно до Регламенту ВР, був зобов'язаний винести її на розгляд народних депутатів, і – у випадку 150 голосів "за", - надати слово запрошеним. Це законна практика, яка завжди застосовувалася у Верховній Раді України.
Надалі, ігноруючи вимоги Регламенту, віце-спікер взагалі оголосила про закриття засідання. Відтак фракції коаліції прийняли рішення продовжити роботу у форматі зборів коаліції в сесійному залі. Натомість Оксана Сироїд заявила, що "злякалася", і почала нагнітати конфліктну ситуацію навколо нібито присутності "органів правопорядку" в сесійній залі (хоча йшлося про лише чотирьох неозброєних офіцерів, запрошених депутатами).
У дивних незаконних діях віце-спікера не можна не помітити політичного підтексту. Парламентарі запросили поліцейських для виступу, щоби вислухати іншу сторону конфлікту, який відбувся в ніч з 14 на 15 березня в зоні АТО. Цей конфлікт зі стріляниною є очевидним наслідком деструктивної кампанії, розгорнутої депутатами від "Самопомочі". Оксана Сироїд теж представниця "Самопомочі". Однак, після обрання заступником голови ВР вона мусила вийти з партії й відмовитися від захисту вузькопартійних інтересів. На жаль, сьогодні ми не побачили її посадової політичної незалежності. Не побачили, щоб Оксана Іванівна сприяла парламентському контролю над правоохоронцями через заслуховування свідчень гвардійців.
Хочемо нагадати, як один із представників "Самопомочі" Єгор Соболєв, погрожуючи гранатою, намагався провести у Верховну Раду сторонніх осіб, аби всупереч законам України призначити перевибори у Кривому Розі. Тоді пані Сироїд не обурювалася через порушення норм регламенту. На відміну від сьогоднішньої ситуації, що є додатковим свідченням заангажованості.
Зухвале порушення Регламенту віце-спікером є підставою для звільнення Оксани Сироїд із займаної посади.
Вважаємо, що вона сама повинна написати заяву та піти з займаної посади".

Related

Політика 7429668472851532658

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item