Українці винайшли ліки з антарктичних мікробів


Українські вчені створили ліки від раку з мікроорганізмів, які знайшли поблизу полярної станції "Академік Вернадський" в Антарктиді.
Про це розповідає ТСН.
"Наші біологи створили ліки на основі антарктичних мікроорганізмів, які живуть там в екстремальних умовах і мають екстремальні можливості. І ці ліки допомагають навіть від раку четвертого ступеня", - розказав директор Національного антарктичного центру України Валерій Литвинов.
Ліки випробували на кабанах. Тепер планують провести доклінічні дослідження, які дозволять застосовувати препарати у лікуванні людей.
"Вони на свинях випробували. От свиня опоросилася, і з 20 поросят 3-4 обов'язково помруть. А під впливом цього препарату жоден не помер", - розповів Литвинов.
Ліки назвали "Меловіт". На них вже має ліцензію біологічний інститут Університету ім.Т.Шевченка. Наступні експерименти з ліками на антарктичних мікроорганізмах проведуть на групі людей. Медичні досліди на території станції не проводили впродовж 25 років.
За 20 років на станції "Академік Вернадський" побувало близько 300 полярників. Зараз там знаходиться 20-та експедиція. Бажаючих поїхати туди завжди багато. На одну місце претендують 3-4 людини, розповів директор Національного антарктичного наукового центру Валерій Литвинов.

Related

Здоров'я 1435653971596122473

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item