Вища рада правосуддя вперше дозволила арешт судді

Новий орган у сфері судочинства почав роботу

Вища рада правосуддя приймає рішення про звільнення суддів із посади і дає згоду на затримання чи арешт судді.

 
Вища рада правосуддя задовольнила клопотання Генпрокуратури про взяття під варту судді Суворовського районного суду Одеси Костянтина Бобовського, повідомляє "Громадське".
 
Генпрокуратура підозрює його у вимаганні та бажанні отримання неправомірної вигоди за рахунок учасників справи, яку він веде.

Прокуратура просила про запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, оскільки слідство вважає, що він може чинити тиск на свідків і користуватися зв'язками у правоохоронних органах, щоб уникнути правосуддя.
 
Крім того, прокуратура підозрює, що суддя може спотворити або знищити докази і чинити тиск на суддів, на яких перерозподілено справу, у якій Бобовського підозрюють у скоєнні неправомірних дій. Також є оперативні дані, що суддя може виїхати за кордон і переховуватися від органів слідства.
 
Це перший випадок, коли Вища рада правосуддя розглядала питання надання згоди на ув'язнення судді, оскільки до початку реформи судочинства питання недоторканності суддів було в компетенції Верховної Ради.
 

Вища рада правосуддя розпочала роботу 12 січня 2017 року, і це перша справа, яку їй передала прокуратура про згоду на утримання судді під вартою.
 
Закон передбачає, що Вища рада правосуддя приймає рішення про звільнення суддів із посади і дає згоду на затримання чи арешт судді.

Related

Політика 303413066245537572

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item