Хто і навіщо оголосив полювання на декомунізатора В'ятровича


Історія з атаками на Інститут національної пам'яті і його директора свідчить про те, що вулицями наших міст блукають агресивні "ватники".

Сьогодні прем'єр-міністр Володимир Гройсман розпорядився посилити охорону Інституту національної пам'яті. Нагадаємо, вночі невідомі підпалили двері установи.
Відповідальність за це поки що на себе ніхто не взяв. Але й без того зрозуміло: двері підпалювали не просто хулігани, а робилося це цілеспрямовано. Про що заявив віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко. За його словами, до підпалу можуть бути причетні ті ж зловмисники, які пошкодили меморіал у Биківні та польські пам'ятки у Львівській області. "По-перше, це спроба реваншистів подивитися як ми реагуємо. І другий аспект. Мені здається, що ці люди, які почали займатися цими підпалами, провокаціями і так далі, і люди, які спаплюжили меморіал у Биківні, польські пам'ятники у Львівській області, це все ланки одного ланцюга", – сказав віце-прем'єр.
Нагадаємо, 16 лютого на директора Інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича було здійснено хуліганський напад біля приміщення Укрінформу. Ушкоджень він не зазнав, нападників затримали. Того ж дня під дверима Українського інституту національної пам'яті розлили червону фарбу і залишили наклейки "Слов'янська варта". Нинішній же підпал дверей може свідчити про те, що хтось оголосив полювання на В'ятровича. Поки все виглядає, як "жарти" на межі фолу, але подібні "жартівники", зазвичай, становлять соціальну небезпеку. Такі не лише тортами кидаються…
Фігура декомунізатора В'ятровича, який останнім часом запам'ятався нашумілою ініціативою прибрати з календаря святкових дат 8 березня і 9 травня, прогнозовано, притягає до себе різноманітних девіантів. Причому, як "ватників", так і "корисних патріотів", які бувають незадоволені тим, що якусь вулицю перейменували не на честь облюбованого ними персонажа. Вочевидь, ті особи, яких затримали 16 лютого, можуть вивести правоохоронців на замовників атаки на В'ятровича та очолюваний ним інститут. Бажано зробити це швидше, адже дійсно дуже схоже, що в Україні, і, зокрема, в Києві, діє якась групка дрібних провокаторів, які займаються вандалізмом. Останній з них трапився також сьогодні вночі – у парку імені Рильського в Голосіївському районі фарбою облили пам'ятний знак героям АТО. І це вже втретє.
Хто може бути замовником подібного хуліганства? У ЗМІ згадану "Слов'янську варту" прив'язали до "опоблоківця" Олександра Вілкула. Саме він є автором проекту постанови про звільнення В'ятровича. Її колишній "регіонал" зареєстрував 31 січня. Проте переведення стрілок на Вілкула може бути й сплановане, занадто все просто. Нападники на директора Інституту національної пам'яті біля Укрінформу викрикували "руки геть від росіян". Чомусь не віриться, що Вілкул, за часів режиму Януковича перспективний політик, міг деградувати до такого рівня "ватності".
У нас діють і маргінальні групки на кшталт "Модного вироку" чи "Наждаку". Але вони в основному "спеціалізуються" на геях і неформалах. В'ятрович – точно не в їхньому "смаку". Хоча, можливість заробити на дурняк копійчину іноді кардинально впливає на ідеологію прихильників вуличної політики. Та все ж, на В'ятровича, мабуть, полюють не ці хлопці. Після оприлюднення розмов помічників низки депутатів (до речі, всі ці Ярова, Житомирський, Будяк у СІЗО, чи їх вже вибачили?) стало зрозумілим: у нас можна легко ангажувати на різноманітні "шатуни" глядачів, слухачів і спікерів. Були б гроші. І це проблема, вирішити яку можна лише в жорсткий спосіб: упіймати і посадити кількох сьогодні "вкладників банків", завтра – "блокадників", післязавтра – підпалювачів дверей, й іншим буде наука…

Related

Політика 5287787862192885733

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item