"Ми аполітичні" кажуть сєпари, або прокацаплені, або просто ідіоти - Фома


Найбільше нагород музичної премії #Селекція отримав гурт "Бумбокс". За максі-синґл "Люди" групу відзначили в номінації "Альбом року". 
Лідера "Бумбокс" Андрія Хливнюка назвали "Вокалістом року" та "Артистом року".
Загалом на здобуття премії #Селекція у восьми номінаціях, претендували 12 артистів і подій.
Найбільше, 4 номінацій отримали групи "Океан Ельзи" і "Бумбокс". Команду Святослава Вакарчука відзначили лише за "Кліп року". Найкращим експерти назвали відео "Океан Ельзи" на пісню "Не йди" від режисера Ігоря Стеколенко.
Переможці в інших номінаціях.
Подія року: Впровадження квот на україномовні пісні в ефірах фм-радіостанцій.
Синґл року: "Не моя", гурт Kozak System.
Вокалістка року: Даніела Заюшкіна, гурт Vivienne Mort.
Прорив року: група зі Львова "Один в каное".
Автор: http://cultprostir.ua
Христина Соловій
Христина Соловій
В номінації "Вибір публіки" найбільше голосів зібрала львів'янка Христина Соловій.
Володарів премії #Селекція цього року визначали 19 експертів з числа продюсерів, промоутерів, арт-оглядачів і фахівців радіо. Церемонія нагородження пройшла у столичному клубі Atlas.
"Класна акція. Багато цікавого. Відкрив для себе "Жадана з собаками".
Давно чув назву цього гурту. Самого Сергія добре знаю. Але жодного разу не був на їх концертах. А тут вдалося побачити. Я думав, мене вже мало що може здивувати і порадувати.
Жадан, окрім того, що поет, виявився харизматичним фронтменом. "Жадан і Собаки" - це панк-ска світового рівня. Люблю таку чесність, "трушність". Дуже добрі тексти. Ніякого пафосу. Кайфово ковбасять. Якраз ця простота порадувала. В Україні люблять пафос. Вважають, чим його більше, тим краще. Сєрьога Жадан надзвичайно цікава особистість. Рідкий, абсолютно адекватний і талановитий митець. При цьому патріотичний. Ще й гарно співає", - ділиться враженням від концертної програми церемонії #Селекція музикант, лідер гурту "Мандри" Сергій Фоменко.
"Побачив нарешті, як виглядає вокалістка з "Один в каное" Ірина Швайдак.
Чув, що молодь дуже любить цю групу. Потім — по радіо пару пісень зацінив. Мені сподобався не концепт "Один в каное" — нічого особливого в ньому немає. У 1970-х і 1990-х було багато гуртів з мінімластичним складом - гітара і тамбурин. Але в Ірини голос запом`ятовується відразу і хороші тексти.
Гарно виконали пісню "Зозуля" Kozak System. і Каті Чіллі. Рідко буває, що музиканти роблять щось крутіше, ніж народна пісня.
В на час в української музики не було так багато публіки. Не було стільки музичних проектів. Нам цього не вистачало. Але саме ветерани українського року стали перегноєм для цього стану. 25 років ми цю ситуацію готували. Наша україномовність була квитком в андеграунд. "Воплі Відоплясова" стали зірками панк-сцени ще до розпаду СРСР. Вони не мали браку уваги. "Океану Ельзи" пощастило, що, окрім пісень, мали продюсера, який вклав реальні гроші. Щось близько 120 тисячі доларів. На сьогоднішні ціни - приблизно півтора мільйона. Плюс правильно побудована піар-кампанія. З першого кліпу "Океани" з'явились у всіх телевізорах.
Наприклад "Скрябін" не мали таких менеджерів. Все робили самі. Хіт-парад Територія "А" став чи не єдиною можливістю виходу до публіки для музикантів. Програма закрилась. Бо . з'явились олігархічні телеканали з московським з капіталом. Шоу-бізнес через ліжко. Якщо чули українську мову — до побачення.
Ті, хто продовжував робити українське, не мали змоги стати багатими людьми. Багато хто з того часу розчарувались. Тому і називаю нас перегноєм. Але це свідомий вибір — бути українцем.
Радію, що після 25 років Незалежності маю змогу їхати в машині, перемикати радіо і чути весь час хоч небагато української музики. Хоча б відчуваю, що знаходжусь в Україні. Ще 25 років тому це була культурно-ментальна чужина. Теперішня ситуація — результат роботи поколінь. Ми, в свою чергу, прийняли естафету у 1970-х років. Від Володимира Івасюка. І ментально від шестидесятників. А ті — від УПА. І так далі. Це довгий ланцюжок в глиб української історії.
Не знаю жодного періоду коли б музика не грала важливу роль. Хоча наші політики, які подавали багато надій протягом всього часу, нічого не зробили. Українські музиканти завжди були разом з народом. У "Помаранчеву революцію", на "Євромайдані". В інших важливих ситуаціях. Окрім попси, звичайно, яка орієнтується на бабло. Є артисти , які поторюють:"Ми аполітичні". Так кажуть сєпари, або прокацаплені, або просто ідіоти".
Більше про володаря премії #Cелекція в номінаціях "Альбом року", "Вокаліст року", "Артист року" читайте в нваступному номері журналу "Країна"
5 лютого 2016 року в ефірі київської радіостанції "Джем ФМ" почав виходити український чарт # Селекція. Щотижня вимірює популярність пісень українських рок-музикантів. Наразі чарт транслює 11 фм і онлайн радіостанцій в Україні та Канаді. Аудиторія програми понад 2 млн. слухачів.

Related

Суспільство 2359108386316150532

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item