Зловісні плани Путіна: "Україна повторюється в Македонії", - Портніков


Володимир Путін впевнений, що він, а не виборець, вирішує, кому бути при владі. І не тільки у нас, але і на Балканах.

"Головний висновок, який зробив прем’єр-міністр Сербії Александр Вучич після зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним, стосується не Сербії, а сусідньої Македонії. Путін опирається створенню уряду, який міг би сформувати лідер опозиційних соціал-демократів Зоран Заєв і продовжує підтримувати колишнього прем’єра Ніколу Груєвського і його партію ВМРО-ДПМНЄ", - пише оглядач Віталій Портніков у статті для espreso.tv.
“Наскільки західні сили на боці уряду Заєва і албанських партій, настільки президент Путін на іншій стороні” – зазначив Вучич після візиту в Москву. Не буду втомлювати читача подробицями багаторічної македонської кризи, тим більше, що ці подробиці дуже схожі на українські – криміналізована еліта, яка намагається узурпувати владу і користується підтримкою Кремля. Суспільство, яке намагається цьому протистояти і виходить на вулиці. Опозиція, яка намагається всім цими скористатися.
Цікаво тут інше – впевненість Володимира Путіна, що він, а не виборець, вирішує, кому бути при владі. І не тільки у нас, але і на Балканах. Після позачергових парламентських виборів в Македонії албанські партії відмовилися від традиційного партнерства з Груєвським і вирішили формувати владу з соціал-демократами. У нової коаліції є більшість в парламенті. Однак президент Македонії Георгі Іванов, вірний соратник Груєвського, відмовляється надати Зорану Заеву мандат на формування кабінету.
А сам Груєвський наполягає, що якщо він не може потрапити в прем’єрське крісло, то потрібно проводити дострокові вибори. Причому в перший раз він заявив про це після зустрічі з російським послом в Македонії, прямо на ганку дипломатичного представництва.
Однак македонці відмовилися погоджуватися з думкою путінського фаворита. І тоді Груєвський і його соратники приступили до дестабілізації ситуації в країні, звично зіштовхуючи лобами місцевих македонців і албанців. А коли і це не допомогло, в справу втрутився сам Путін, який передав македонцям і Заходу чіткий сигнал через Вучич.
Тільки Заходу нема чого робити з цим сигналом. Захід може не підтримувати опозицію, а народ Македонії, що ясно висловився на останніх виборах за партії, які вирішили сформувати новий уряд країни. А Путін – на боці власних бажань. І коли до них не прислухаються, він готовий “дати урок”. Македонія в цьому сенсі нічим не відрізняється від України.

Related

Події у світі 3464481486321449116

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item