Швеція відновлює військовий призов через військову активність РФ


За зміцнення армії країни виступають 70% шведських парламентаріїв.

Влада Швеції вирішила частково відновити дію військової повинності, яка була скасована в 2010 році. Про це повідомила представник Міністерства оборони Швеції Марінетті Радебо у четвер, 2 березня.
Збройні сили Швеції збираються з 1 січня призвати на службу 4 тисяч юнаків і дівчат 1999 року народження. Їх оберуть з 13 тисяч осіб після проходження відповідних фізіологічних і психологічних тестів.
Як зазначила Радебо, повернення до практики військового призову було викликано "зміною обстановки навколо, одна з причин цього - військова активність Росії".
Вона вказала на модель військової служби Норвегії як на приклад для Швеції і додала, що 70% шведських парламентаріїв виступають за зміцнення армії країни.
Термін військової служби для призовників складе від дев'яти до 12 місяців, після чого призовники або залишаться в збройних силах, або перейдуть в резерв.
Нагадаємо, у вересні 2016 року Швеція відновила свою постійну військову присутність на найбільшому острові Готланд, який розташований в Балтійському морі біля південно-східного узбережжя країни.
Зазначимо, уряд Фінляндії збільшить щорічні військові витрати на 55 млн євро з нинішніх 2,4 млрд євро. Такий крок пов'язаний зі зростанням військової напруженості в Балтійському регіоні і діями Росії на сході України.

Related

Події у світі 7385502965266215403

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item