Якщо не знали, то не винні - Росія виправдовується в Гаазі за MH-17


Російська сторона на слуханнях у Міжнародному суді в Гаазі переконує, що не можна звинувачувати в катастрофі малазійського Boeing на Донбасі тих, хто дав бойовикам ракетний комплекс "Бук".
Про це заявив представник РФ Ілля Рогачов, повідомляє "Європейська правда".
Він наголосив, що для звинувачень у фінансуванні тероризму не достатньо фактів теракту чи надання допомоги тим, хто його вчинив. Він стверджує, що необхідно довести намір спонсора чи його обізнаність у майбутньому злочині.
Виходячи з повідомлень ЗМІ, бойовики планували збивати українські військові літаки, а не цивільний авіалайнер, заявив юрист Самуель Вордсворс, що представляє правову позицію РФ.
"Мало бути усвідомлення того, що "Бук" постачається саме для атаки на цивільний літак. Але Україна стверджує лише, що був поставлений із Росії, і нічого більше", - пояснив він.
16 січня Україна подала до Міжнародного суду ООН у Гаазі позов проти Росії через її фінансування тероризму та порушення прав людини.
Слухання розпочалися 6 березня. Українська сторона просить застосувати запобіжні заходи для захисту цивільного населення від агресії Росії в рамках розгляду позову в Міжнародному суді ООН.

Related

Події у світі 7934144277655175472

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item