Росія в Гаазі: Треба довести умисел теракту MH-17

Російські представники в Гаазі

Москва заперечує свою причетність і заявляє про необхідність довести, що Бук поставили саме для атаки на лайнер.

 
Росія заявила в Гаазі про необхідність мати докази, з яким наміром було надано сепаратистам ракетний комплекс Бук, передає Ліга.Новини.
Міжнародний суд ООН у Гаазі 6 березня розпочав слухання за позовом України. 
 
Російська сторона користується послугами юриста Самуеля Вордсворта, який стверджує, що в України немає підстав звинувачувати Росію в катастрофі літака MH-17.
 
Його позиція засновується на тому, що невідомо, чи був у постачальників Бука умисел збивати саме цивільний літак. Юрист підкреслив, що українська сторона не надала доказів того, що Бук доправили в Донбас з метою атаки на цивільний літак.
 
Вордсворт підкреслив, що за повідомленнями в ЗМІ, сепаратисти планували збивати тільки військові українські літаки.
 
"Має бути свідчення того, що Бук поставлявся саме для атаки на цивільний літак. Утім, Україна стверджує лише, що він був поставлений з Росії, і нічого більше", - пояснив юрист.
 
Також він заперечує, що комплекс Бук був привезений на Донбас з російської території.
 
Окрім того, російський представник Ілля Рогачов заявив, що на момент падіння Боїнга на Донбасі було не менше 17 комплексів Бук-М1.
 
Окрім того, як повідомлялося раніше, Росія заперечує правову і фактологічну основу для впровадження Міжнародним судом ООН заходів, на яких наполягає Україна.
 
Також, за словами російської сторони, сепаратисти на Донбасі знайшли зброю в шахтах.
 
Україна подала позов до Міжнародного суду ООН у Гаазі 16 січня. Українська сторона має намір притягти Росію до відповідальності за вчинення актів тероризму і дискримінації впродовж усієї її агресії проти України.
 
Київ позивається в рамках Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму і Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.
 
Слухання в суді проходять 6-9 березня 2017 року.

Related

Події у світі 7462001460287173742

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item