WSJ: Ілон Маск фінансує розробку методу запису думок на цифрові носії

Ілон Маск сподівається навчитися записувати думки на цифрові носії
Американський підприємець Ілон Маск сприяв створенню в США нової компанії, яка буде займатися розробкою методу запису думок людини на цифрові носії, повідомляє The Wall Street Journal.
За відомостями її джерел, дана фірма, що отримала назву Neuralink, була зареєстрована в американському штаті Каліфорнія в липні 2016 року. У документах зазначено, що вона "займається дослідженнями в сфері медицини".
Згідно з повідомленням, Маск може в майбутньому частково фінансувати роботу компанії, а також увійти у її керівництво. Вкласти кошти в Neuralink також може фонд співзасновника платіжної системи PayPal Пітера Тіля.
Головним напрямком роботи компанії, як очікується, стане розробка технологій, що дозволяють зчитувати дані з мозку людини і записувати їх на цифрові носії, а також здійснювати зворотню операцію.
Засновники Neuralink розраховують, що в перспективі ці методи дозволять збільшити можливості людського інтелекту, а також лікувати деякі захворювання, в тому числі епілепсію або параліч.
Як зазначає видання, Neuralink вже почала набирати штат наукових співробітників. У їх числі фахівці в галузі електроніки, а також дослідники, які займаються вивченням мозку.
Нагадаємо, засновник SpaceX і Tesla Ілон Маск висловив готовність до запуску в Україні проекту зі збереження відновлюваної енергії.

Related

Технології 7595429435844749149

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item