Бійці ДУК "Правий сектор" пішли на службу в 79-у бригаду ЗСУ


3 квітня 2015 року бійці Добровольчого українського корпусу "Правий сектор" підписали контракт із ЗСУ. Про це написав у Facebook помічник міністра оборони України, волонтер Юрій Бірюков.
"Бійці ДУК-ПС переходять на контракт у 79-ту окрему десантно-штурмову бригаду. Раді вам, брати", - написав Бірюков. Він не уточнив, скільки бійців переходять і чи є це результатом переговорів щодо легалізації ДУК ПС.
Того ж дня комбат 11-го батальйону ДУК Маруся Звіробій спростувала інформацію про перехід ДУК ПС до складу 79-ї бригади. Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook. Вона - організатор підготовчого центру "Марусин полігон".
"Марусин полігон" (який є окремою від усіх структурою) створив підрозділ з хлопцями, які до нас прийшли мобілізуватися саме в групу, яку ми домовилися навчити для 79-ї бригади на допомогу. Це не правосєки. Це люди, які давно дзвонили нам і запитували, чи є можливість мобілізуватися за контрактом. Інструктори в цій групі - наші, досвідчені ДУКівці, які були в зоні бойових дій у Пісках, і перевірені фахівці "Марусиного полігону". І ці ж інструктори привезли групу хлопців до Миколаєва. Шуму наробили шеврони ДУК", - написала вона.
"Ми не вважаємо їх зрадниками, - написав тоді ж у facebook прес-секретар "Правого сектора" Артем Скоропадський. - Навпаки, класно, що наші будуть, в тому числі, і в Міністерстві оборони. Просто велике число людей з "Правого сектора" є і в інших батальйонах – і в Національній гвардії, в "Азові", і в Міністерстві оборони. Тобто, пройшовши нашу "учебку" при військовій частині, вони здебільшого, відсотків 90, йдуть в ДУК-"Правий сектор", а відсотків 10 – в інші підрозділи. Це добре".
Дискусії про шляхи легалізації ДУК "Правий сектор" точаться давно. На початку січня 2015-го Бірюков повідомляв, що запропонував бійцям схему повної легалізації, але вони від неї відмовилися. Наприкінці березня Скоропадський зазначив, що добровольці точно не увійдуть до складу Нацгвардії. Тоді ж заявив, що ДУК готовий увійти до складу Збройних сил, проте не на тих умовах, які висувають у Міноборони.
28 грудня 2015-го колишній провідник "Правого сектора", народний депутат Дмитро Ярош вийшов із організації й оголосив про створення нового громадсько-політичного руху "Добровольча ініціатива Яроша". 5-й і 8-й батальйони ДУК і медичний батальйон "Госпітальєри" реорганізували в Добровольчу Українську армію, яка стала бойовою ланкою нового руху. Ярош додав, що рух "не відмовляється від революційного шляху, але категорично заперечує псевдореволюційну діяльність, яка загрожує існуванню держави Україна і плямує репутацію патріотів".
Статус ДУК ПС досі офіційно не врегульовано. Він є частиною "військово-політичного руху "Правий сектор". При цьому члени ДУК можуть не бути членами партії.
Торік від ДУК "Правого сектора" відокремились кілька батальйонів. Це - "батальйони спецпризначення Захід (Закарпаття), Захід-2 (Львівщина), Захід-3 (Івано-Франківщина) та Захід-4 (Волинь)". У ПС заявили, що "не несуть відповідальність за їхні дії та не коментують їх".

Related

Суспільство 4809714201665162387

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item