Росія заздалегідь знала про хімічну атаку в Сирії - AP

Росія заздалегідь знала про атаку хімічною зброєю в Сирії
Американська влада прийшла до висновку, що Росія заздалегідь знала про атаку хімічною зброєю в Сирії, повідомляє Associated Press з посиланням на джерело в керівництві США.
За словами чиновника, російський безпілотник був помічений над госпіталем у Сирії, куди жертви атаки попрямували за допомогою. Після того, як безпілотник зник, винищувач російського виробництва завдав удар по госпіталю, намагаючись, на думку американського керівництва, приховати використання хімічної зброї.
Чиновник сказав, що присутність наглядовоого безпілотника в лікарні не могло бути збігом, і що Росія повинна була знати про майбутню атаку хімічною зброєю.
У повідомленні також зазначається, що до останнього часу влада США не була впевнена в тому, ким саме управлявся безпілотник — Росією або Сирією. На даний момент невідомо, хто керував літаком, який підірвав госпіталь.
Нагадаємо, 4 квітня Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини повідомив, що жителі міста Хан-Шейхун на північно-заході провінції Ідліб зазнали хімічної атаки. В результаті загинули понад 70 осіб, у тому числі 27 дітей.
Сирійські урядові сили і Міністерство оборони РФ заявили про непричетність до використання боєприпасів з отруйними речовинами в місті Хан-Шейхун.
США у відповідь на хімічну атаку завдали ракетного удару по сирійській авіабазі в Хомсі.

Related

Події у світі 1267946153971591576

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item