Агентство AP знайшло підтвердження тіньових виплат Манафорту від Партії регіонів

Фірма Манафорта у США фактично отримала $1,2 млн, згадані в "амбаній книзі" Партії регіонів - AP
Американське новинне агентство AP знайшло підтвердження тіньових виплат від української Партії регіонів політтехнологу Полу Манафорту, який очолював передвиборну кампанію Дональда Трампа.
Нещодавно отримані агентством фінансові звіти свідчать, що принаймні $1,2 млн виплат, згаданий у так званій чорній бухгалтерії Партії регіонів поруч з ім'ям Манафорт, були фактично отримані його консалтинговою фірмою у США.
Це платежі, здійснені у 2007 і 2009 роках, які є першими доказами того, що компанія Манафорта отримала принаймні деякі гроші, які відображені у так званій "амбарній книзі".
Сам Манафорт не заперечує, що його фірма отримувала гроші, однак стверджує, що всі гроші, отримані його компанією, є законною оплатою послуг політичного консультування.
До цього Манафорт та його прес-секретар Джейсон Малоні заявляли, що "амбарна книга" Партії регіонів є підробкою.
Однак агентство стверджує, що йому вдалося ідентифікувати два платежі, що відповідають "амбарній книзі".
Це $750 тисяч, про які у березні 2017 року народний депутат України Сергій Лещенко писав у статті для Української правди, а також ще один платіж на суму $455 249, який теж відповідає запису в "амбарній книзі".
У статті Лещенка йдеться про те, що для отримання Манафортом $750 тисяч був використаний договір між його компанією Davis Manafort та офшорною компанією Neocom Systems Limited, "зареєстрованою у податковому раю на Белізі". Лещенко також наголошує, що гроші були переведені на рахунок компанії Манафорта не з України і навіть не з Белізу, а з Киргизстану і не за політичні консультації, а як плата за 501 одиницю комп'ютерної техніки.
Сам Манафорт заявив AP, що не зміг перевірити записи про ці платежі, оскільки банк знищив відповідні документи після стандартного семирічного терміну зберігання.
Він також сказав, що договір про продаж комп'ютерів є підробкою.
"Підпис не мій і я не продавав комп'ютери", - сказав він агентству 11 квітня. За словами Манафорта, "люди з політичними мотивами" створюють інсинуації, спотворюючи розрізнені фрагменти інформації.
Водночас, за даними агентства, Манафорт отримав $750 тисяч від Neocom Systems наступного дня після рахунку, зазначеного у чорній бухгалтерії Партії регіонів.
Ще один платіж на суму $455 249 надійшов Манафорту у листопаді 2007 року від Graten Alliance Ltd. також зареєстрованої в Белізі і наразі неактивної. Ці кошти також відповідають сумі, зазначеній в "амбарній книзі".
Нагадаємо, 22 березня повідомлялося, що представники екс-очільника передвиборчого штаба Дональда Трампа Пола Манафорта заперечили заяви українського депутата Сергія Лещенка про те, що Манафорт отримував секретні платежі від колишнього президента України Віктора Януковича.
18 березня повідомлялося, що Генпрокуратура України виступила з наміром допитати колишнього керівника передвиборчого штабу президента США Дональда Трампа Пола Манафорта у справі про корупцію.
Політичний консультант Пол Манафорт співпрацював з партією Опозиційний блок і організував таємну операцію з лобіювання у Вашингтоні Партії регіонів під час правління Віктора Януковича.
В цілому, Манафорт міг отримати в Україні $12,7 мільйонів з "чорної каси" ПР в період з 2007 по 2012 рік.

Related

Події у світі 9118658877682452286

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item