Петербурзького терориста таємно використали як живу бомбу, - ЗМІ


Слідчі розглядають версію, що підозрюваний у вибуху в метро Петербурга Акбаржон Джалілов планував лише закласти вибухівку, але не збирався ставати терористом-смертником.

Про це повідомив "Интерфакс", посилаючись на слова анонімного джерела.
"Безліч фактів свідчить про те, що ймовірний терорист-смертник, швидше за все, не збирався підривати, а повинен був закласти бомби в двох місцях в метро і сховатися. Але спільники вирішили по-своєму і використовували його, що називається, "в темну", - повідомив співрозмовник агентства.
Джерело припустило, що, за планом злочинців, Джалілов повинен був залишити одну бомбу на станції метро, ​​а другу закласти в вагоні поїзда. Передбачається, що після першого вибуху в потязі в дію повинні були привести вибухівку на станції. За словами співрозмовника агентства, злочинці збиралися скористатися панікою після першого вибуху, щоб вбити більше людей.
Слідчі після аналізу наявної інформації вирішили, що Джалілов не підходить на роль класичного смертника. На це вказує те, як терорист поводився перед терактом, а також те, що він став прихильником радикального ісламу порівняно недавно.
Джерело додало, що, швидше за все, Джалілов повинен був зібрати саморобні бомби і закласти їх в метро.
"Вибухові пристрої повинні були бути приведені в дію дистанційно за допомогою дзвінка з мобільного телефону", - сказав співрозмовник.
Нагадаємо, 3 квітня в метро Санкт-Петербурга сталось кілька вибухів у вагонах метро. За даними російського МОЗ, внаслідок вибуху загинули 14 людей, ще 51 людина постраждала.
Зазначимо, одразу після теракту російські медіа-ресурси опублікували фото мусульманина Нікітіна, як ймовірного автора вибуху в метро Санкт-Петербургу, але він виявився не причетним до вибуху.
Потім смертником назвали Джалілова. Його смерть офіційно підтвердив Слідчий комітет Росії, а його сім'ю було допитано.
Крім того, у ЗМІ з'явилась інформацію, що Джалілов живий і не причетний до вибуху.

Related

Гаряча новина 3028369973706380398

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item