Фільм змонтували із відео, яке знімали військові на передовій


У Вінниці презентували фільм "Позивний Зеніт" – про бої біля донецького аеропорту. 
Його створили із роликів знятих військовими на передовій. Має 5 серій. Більшість авторів відео - службовці зведеного загону Повітряних сил, які утримували висоту "Зеніт".
"Фільм розповідає, як жили і воювали бійці-добровольці Зведеного загону Повітряних Сил, які утримували позиції між Авдіївкою і Донецьким аеропортом. Вони викликали вогонь на себе, аби полегшити становище "кіборгів". Кінострічка побудована на реальних подіях. Використані відео, які знімали самі військовослужбовці. Герої фільму розповідають про життя в окопах, побратимів, яких вже нема, про ворога, людяність, Мінські домовленості і про те, що доводиться переживати під час обстрілів", - повідомляє Vlasno.info.
Полковник Повітряних Сил Богдан Бондар розповів як захисників "Зеніту" назвали польським спецназом.
"Після обстрілу під Тоненьким з 9 автівок з одягом та продуктами вціліло лише 4. Я залишився з одним рюкзаком. Волонтери привезли нам польські куртки. А вже наступного дня інтернетом пішла інформація, що серед захисників позиції "Зеніт" польський спецназ", - згадує Бондар.
Кадрові офіцери Повітряних сил йшли у зведений загін звичайними солдатами-добровольцями. Досвідчені армійці не могли всидіти в тилу, коли на передову відправляли 18-19 річних строковиків. Утримували висоту "Зеніт" більше року. За цей час змінилось сім ротацій. Герої фільму зізнаються, найстрашніше було потрапити у полон або повернутись додому "рослиною".
"Позивний Зеніт" покажуть у шести містах України. У Вінниці показ буде тривати по 13 квітня у кінотеатрі "Родина".
6 квітня у кінотеатрах Львова відбулася прем'єра фільм "Воїни духу". Режисерами фільму-хроніки є Анна Мартиненко та Тетяна Кулаковська. Про це повідомляє "Справжня варта".
Це фільм-документ про 5 останніх днів фінальних подій у Донецькому аеропорту. Інформацію глядачі отримують з уст безпосередніх учасників - "кіборгів".
Для фільму автори записали більше 70-ти інтерв'ю з українськими воїнами.

Related

Події в Україні 6513792483683908064

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item