ЗМІ розкрили схему, за якою Насіров може вийти сухим із води


Відсторонений від посади головний податківець України Роман Насіров, якого підозрюють у завданні державі збитків на 2 млрд грн, може уникнути покарання та бути визнаним судом невинним через позов громадської організації «Спілка підприємців «Жовтнева».
Повідомляють ЗМІ.
Журналісти зазначають, що організація намагається визнати незаконними дії Насірова з надання розстрочки компаніям нардепа-втікача Олександра Онищенка, за якими САП та НАБУ і оголосили підозру очільникові ДФС.
ЗМІ підкреслює, що Окружний адмінсуд Києва повинен розглянути, чи були дії Насірова незаконними. І якщо у задоволенні позову суд відмовить, то фактично підтвердить, що Насіров закон не порушував, а надання розстрочок компаніям Онищенка відбулося законно.
У статті наголошують, що позов ГО дуже слабкий і не містить аргументів незаконності дій Насірова. За офіційною версією, про незаконні дії Насірова організація дізналася зі ЗМІ та сторінки у Facebook нардепа Тетяни Чорновол. Натомість докази від САП та НАБУ до справи не долучаються.
Разом з тим виникає сумнів щодо можливості ГО оскаржувати рішення, адже воно не стосується ні самої ГО, ні її членів.
Журналісти зазначають, що позов ГО може бути спланованою тактикою захисту адвокатів Насірова. Так, організація просить розглядати справу в закритому режимі та не публікувати ухвалене рішення не у доступному реєстрі судових рішень. Тобто суспільство навіть не зможе побачити винесене рішення.
Підкреслюють, що позов подали всередині лютого 2017 року, коли Насіров уже знав про справу, а тому міг спланувати вказану схему. Також у позові є деталі, яких нібито не повідомляли ЗМІ.
До всього, справа призначена до розгляду дуже швидко, тобто хтось був дуже зацікавлений у її розгляді. Позов був поданий 17 лютого, а його розгляд призначили на 11 квітня 2017 року.
ЗМІ пише, що позов спочатку подали без сплати судового збору, а зазвичай юристи вчиняють так для того, аби розвернути справу у разі розгляду «незручним суддею».
7 березня Солом’янський cуд Києва обрав запобіжний захід для Романа Насірова у вигляді тримання під вартою на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі 100 мільйонів гривень.
16 березня ввечері дружина внесла за Насірова заставу у розмірі 100 млн грн. Податківця випустили на волю із електронним браслетом.
17 березня Насіров заявив, що за два місяці справу стосовно нього закриють.

Related

Гаряча новина 5137788998354667402

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item