Путін повідомив про зростання наркотрафіку з України

Президент РФ Володимир Путін

За неофіційними даними, наркотики вживають близько 7,5 млн росіян.

 
Президент Росії Володимир Путін на засіданні Ради безпеки повідомив про зростання наркотрафіку з території України, передає Лента.ру.
 
«Розширюються масштаби незаконного обігу синтетичних наркотиків і нових психоактивних речовин. Найчастіше їх постачальниками виступають злочинні угруповання з-за кордону: країн Європи, Азії, останнім часом значний потік йде з України», – сказав Путін.
 
Він додав, що не припиняються спроби поширення в регіонах РФ афганських наркотиків, зокрема героїну.
 
Путін озвучив дані статистики, згідно з якими у Росії налічується 600 тисяч наркоманів.
 
«На жаль, за останні п'ять років ця цифра не змінюється, при цьому кількість неповнолітніх наркоманів зросла на 60%», – зазначив він, додавши, що, за неофіційними даними соцопитувань, заборонені речовини вживають близько 7,5 млн осіб, з них два мільйони роблять це регулярно.
 
12 квітня начальник Головного управління МВС РФ із контролю за обігом наркотиків генерал-майор поліції Андрій Храпов повідомив, що Україна змістила Китай з першого місця у списку головних країн-постачальників наркотиків у Росію.
 
У 2016 році за злочини, пов'язані з наркотиками, в Росії притягнули до кримінальної відповідальності 1398 громадян України, за три місяці поточного року – ще 300.
 
Як повідомлялось, у лютому 2017 року в Московській області затримали 47 українців за наркоторгівлю. Вони нібито брали участь у діяльності міжнародного наркосиндикату Хімпром із річним оборотом понад 2 млрд рублів.

Related

Події у світі 3108445495747989880

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item