Глава ПАРЄ погодився піти у відставку - ЗМІ

Президент ПАРЄ Педро Аграмунт готовий піти у відставку

Педро Аграмунт залишить посаду за умови, що йому дадуть залишатися на посаді президента на час виступу іспанського короля.

 
Голова ПАРЄ Педро Аграмунт оголосить про свою відставку тільки після завершення візиту короля Іспанії в асамблею, а саму заяву про складання повноважень подасть 29 травня, пише Європейська правда з посиланням на джерела.
 
У березні Аграмунт у складі російської делегації відвідав Сирію, де зустрівся з президентом країни Башаром Асадом. Члени ПАРЄ засудили зустріч і призначили спеціальні слухання, а Україна вимагала відставки Аграмунта.
 
За даними видання, Аграмунт готовий залишити свою посаду за умови, що йому дозволять залишатися на посаді президента на час виступу 27 квітня іспанського короля Філіпа VI у пленарній залі.
 
У свою чергу, керівники політичних груп пообіцяли виконати цю умову в обмін на добровільну відставку.
 
"Схема відставки буде такою: Аграмунт не буде навіть з'являтися в сесійній залі ні в середу, ні в четвер, ні в п'ятницю, за винятком однієї години, коли він приведе короля в зал і буде слухати його із крісла у президії асамблеї", - пише видання.
 
Після цього він проведе короля на батьківщину, а після закриття сесії – прийде на засідання Бюро, щоб офіційно оголосити про відставку. При цьому ще протягом місяця ця відставка не буде оформлена документально.
 
Видання пише, що письмову заяву про складання повноважень Аграмунт принесе з собою на зустріч президентського комітету і Бюро ПАРЄ, що відбудеться 29 травня у Празі.
 
Нагадаємо, що Україна вимагала відставки Аграмунта також восени минулого року. Як відомо, неодноразово глава ПАРЄ закликав повернути Росію в асамблею.

Related

Події у світі 3723683331633131320

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item