Київський суд заарештував чотирьох торговців людськими органами


Торговці людськими органами загриміли за грати у Києві.


Суд обрав запобіжні заходи українцям і туркам, яких підозрюють у вербуванні донорів та продажі їхніх нирок за сотні тисяч доларів. Людям, які віддавали свої органи, платили удесятеро менше. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області, передає Львівський портал.
Завдяки прокуратурі Київської області громадянину Туреччини, який є організатором злочинного угрупування, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 40 млн гривень. Другий громадянин Туреччини також перебуватиме під арештом з альтернативою внесення застави у розмірі 32 млн гривень.
Громадянці України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави, а громадянину України – без альтернативи внесення застави.
Всім чотирьом зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) КК України. За скоєне цього правопорушення підозрюваним загрожує позбавлення волі від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.
На даний час досудове розслідування триває, проводяться активні слідчі дії, встановлюється причетність інших осіб до вказаного кримінального правопорушення.
Нагадаємо, «чорних трансплантологів» було затримано правоохоронними органами 11 квітня. Злочинне угрупування діяло з вересня 2015 року. Через всесвітню мережу «Інтернет» підозрювані шукали потерпілих, перевагу надавали людям зі скрутним матеріальним становищем, які потім залежали від зловмисників.

Related

Гаряча новина 7334444297230800786

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item