Київ незадоволений складом місії ОБСЄ

На Донбасі 800 спостерігачів ОБСЄ

Українській стороні не подобається, що збільшилося представництво Росії, Білорусі та Сербії.

Україна наполягає на вдосконаленні процедури моніторингу з боку наглядової місії ОБСЄ, зокрема, в питаннях представництва сторін. Про це заявила представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко, передає Укрінформ.

"Українська сторона наполягає на необхідності вдосконалення самої процедури моніторингу. Ненормально і те, як зараз формується ця місія. За останній рік в дев'ять разів зросло в місії представництво Сербії", - сказала Геращенко під час засідання Міжпарламентської ради Україна-НАТО в Києві.

За її словами, при всій повазі до Сербії, українська сторона усвідомлює "певні нюанси".

"У дев'ять разів збільшилося представництво Білорусі, був один представник Білорусі, стало дев'ять. Удвічі збільшилося представництво Російської Федерації: було 20, стало 40", - зазначила Геращенко.

Нагадаємо, наглядова місія ОБСЄ розпочала роботу в Україні в березні 2014 року. Це громадянська місія, її завдання - моніторити ситуацію в країні, а також, зокрема, сприяти діалогу між сторонами конфлікту на Донбасі.

Як повідомляють ЗМІ, на Донбасі збільшили кількість спостерігачів ОБСЄ до 800 осіб. Річний бюджет місії складає 100 млн євро.

Related

Політика 7661325696347433391

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item