В США для надання візи перевірятимуть сторінки у соцмережах


Державний секретар США Рекс Тіллерсон доручив дипломатичним місіям посилити перевірку даних заявників на американські візи. 
У тому числі будуть перевірятися особисті профілі в соціальних мережах.
Також виявлятимуть групи населення, що потребують підвищеної уваги, - передає Reuters.
В останні 2 тижні було випущено чотири меморандуми. Один з-них дає вказівку керівникам американських консульств створити робочі команди зі співробітників правоохоронних органів і розвідслужб. Вони мають скласти перелік критеріїв для визначення груп, які потребують підвищеної уваги. Такі групи населення, ймовірно, будуть залежати від конкретних країн. У меморандумі немає чіткої координації дій між посольствами.
Серед інструкцій Тіллерсона був перелік конкретних питань для заявників з Ірану, Лівія, Сомалі, Судану, Сирії і Ємену. Їх запитують про те, де проживали, подорожували і працювали протягом останніх 15 років. Заявники також повинні надати попередні номери паспортів, телефонні номери, адреса електронної пошти та соціальних мереж.
Імміграційні адвокати заявили, що кандидати на отримання візи будуть поділятися за ознакою національності або релігії. Не тому, що вони представляють реальну загрозу для Сполучених Штатів. Вони попереджають, що перевірка соціальних мереж може значно подовжити час оформлення віз. У свою чергу президент США Дональд Трамп заявив, що посилена перевірка іноземців необхідна для захисту країни від терористичних атак.
Консульства Польщі у пунктах прийому візових анкет в Україні спростили порядок видачі віз. Це стосується національної та шенгенської віз.

Related

Суспільство 6072429269979398919

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item