Що треба знати про бій Кличко - Джошуа


Ентоні Джошуа переміг Володимира Кличка технічним нокаутом в одинадцятому раунді. 
До свого титулу IBF британець додав вакантний титул суперчемпіона WBA. Український ветеран переможений вдруге поспіль – таке трапилось уперше. Що винести з бою?
Кличко показав свій максимум
Кличко заслуговує величезної поваги. В 41-річному віці він був у феноменальній фізичній і психологічній формі. Діяв у хорошому темпі, не роблячи пауз, бив вчасно, не "притримував" свою праву руку. Заслуговує найвищої похвали робота ніг. Також українець правильно тактично побудував поєдинок: володів ініціативою, контролював хід і темп бою, нав'язав супернику свій сценарій. Питання тільки до його роботи, починаючи з сьомого раунду. А ще Кличко продемонстрував величезну стійкість і мужність. Тричі піднімався після нокдаунів і продовжував битись до останнього.
Зупинка була вчасною
Люди дискутують, чи не зарано американський рефері Девід Філдс зупинив бій. Вважаємо, ні. І навіть при тому, що в останній атаці, під час якої рефері прийняв таке рішення, Джошуа потрапляв не багато. Питання нокауту після двох нокдаунів у раунді, було тільки справою часу. Філдс вчасно втрутився в бій, поберігши здоров'я спортсмена. Адже здоров'я – пріоритет у його роботі.
Позначився вік
В шостому раунді Кличко потужним правим прямим відправив Джошуа у нокдаун – перший у його кар'єрі. Але добити як у цьому раунді, так і в попередньому, коли Джошуа сильно виснажився після своєї затяжної атаки, не зміг. Мабуть, тут позначився немолодий вік Володимира.
Головне питання
З 7-го до 11-го раунду Кличко намагався діяти без особливого ризику і довести бій до перемоги за очками. Дав у цей час відновитись супернику. Можливо, просто бракувало сил підняти темп і дотиснути Джошуа. А може прогадав, думаючи, що той не відновиться і сил на фінальний спурт у нього не залишилось. До речі, на картках суддів, як виявилось, після 10-ти раундів Кличко поступався - 1:2 (95:93, 93:96 і 93:95). А отже за очками він не виграв би, навіть взявши заключні два раунди.
Матч-реванш?
Після бою Джошуа сказав, що не проти дати Володимиру ще один шанс – якщо той захоче. Кличко ж не став робити будь-які заяви щодо свого майбутнього. Чи потрібен реванш? Фінансовий і глядацький сенс, однозначно, є. Кличко і Джошуа провели один із найбільш видовищних боїв у надважкій вазі за останні роки. Кожен із них заробив понад 15 млн. фунтів стерлінгів. Але повторний бій, на нашу думку, не потрібен. Перед вчорашнім поєдинком на Джошуа був величезний психологічний тиск, він помітно нервував і до бою, і під час. Але зміг перебороти цей виклик і пройти його. В імовірному реванші британець буде тільки сильнішим. Кличко ж сильнішим уже не буде ніколи.
Деякі цифри
"Вемблі" зібрав 90 тисяч уболівальників – найбільший показник у післявоєнній історії Великої Британії. За попередніми оцінками, платні трансляції на Туманному Альбіоні купило більше мільйона людей. Бій транслювався в 140 країнах світу. В США його показали дві конкуруючі телевізійні мережі Showtime і HBO – тільки втретє в історії.
Резюме
Кличко перевершив себе, але не свій вік. Здоров'я і сил у молодого чемпіона виявилось більше. Володимир виглядав дуже гідно. Зазнав поразки, за яку абсолютно не соромно. Після неї можна спокійно йти з піднятою головою і сказати, що в останньому бою зробив усе, що міг і віддав усе, що мав. Саме зараз правильний час піти.
Володимир Кличко провів 69 боїв на професійному ринзі. 64 перемоги (53 – нокаутом), 5 поразок. Ентоні Джошуа має 19 поєдинків. В усіх переміг нокаутом.

Related

Спорт 3211658373736759847

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item