В Одесі та Івано-Франківську поліцейських викрили на хабарництві

Упродовж одного дня трьох поліцейських викрили у хабарництві.
За інформацією прес-служби Нацполіції, на Івано-Франківщині неправомірну вигоду вимагав в.о. начальника сектору дозвільної системи, а в Одесі до незаконного збагачення вдалися дільничний офіцер та слідчий поліції.
До Івано-Франківського управління внутрішньої безпеки ДВБ НПУ надійшла оперативна інформація щодо одного зі співробітників Управління превентивної діяльності обласної поліції. В.о. начальника сектора дозвільної системи було викрито у систематичному вимаганні коштів за отримання дозвільних документів на зброю.
ВСІ ФОТО ПРЕС-СЛУЖБИ НАЦПОЛІЦІЇ

Так, від одного з чоловіків, який мав намір оформити дозвіл на травматичну зброю, капітан поліції зажадав 9 тисяч гривень. Заявник приніс гроші поліцейському до службового кабінету. 30-річний посадовець був відразу затриманий спільними зусиллями оперативників внутрішньої безпеки поліції, УСБУ та прокуратури Івано-Франківської області.
Аналогічний вид "заробітку" обрав і співробітник превенції поліції Одеси. Місцевим Управлінням Департаменту внутрішньої безпеки стало відомо, що дільничний офіцер Приморського відділу поліції "стягує" плату з осіб, умовно звільнених від покарання.
Наприклад, за надання дозволу піднаглядній особі на проживання не за місцем реєстрації поліцейський вимагав кілька тисяч гривень. У разі відмови платити хабарі дільничний погрожував дати "підопічному" таку характеристику, з якою повернення до виправної установи ставало неминучим.
Черговий раз старший лейтенант поліції свою згоду на виїзд одного з одеситів за межі міста "оцінив" в 10 тисяч гривень. Сім тисяч отримав під час першої зустрічі, а потім -  ще три. Після одержання останньої суми хабара його затримали сумісними діями працівники Одеського управління ДВБ НПУ, Служби безпеки України та обласної прокуратури і вилучили у нього речові докази.
Цього ж дня ще одного одеського поліцейського затримали з хабарем в іноземній валюті. Затриманий – 25-річний слідчий Біляївського відділу поліції Одеси.
Саме у його провадженні опинилися матеріали щодо розслідування крадіжки групою осіб металобрухту на водонапірній вежі. Серед фігурантів справи – 24-річний місцевий мешканець. Під час спілкування з його батьком поліцейський акцентував, що може посприяти уникнути відповідальності його синові, щоправда за 500 доларів США винагороди.
Свої бажані 500 доларів США старший лейтенант поліції отримав, однак у цей момент у його кабінеті з’явилися оперативники ДВБ, СБУ та слідчі військової прокуратури.
В порядку ст.208 Кримінально-процесуального кодексу співробітника поліції Івано-Франківська та його одеських колег затримано. Вирішується питання щодо обрання затриманим міри запобіжного заходу.
Санкція статті, яка їм інкримінується, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
Раніше повідомлялось, що у Києві співробітники Служби безпеки України спільно з Генпрокуратурою викрили у вимаганні $10 тисяч слідчого одного з районних управлінь столичної поліції.

Related

Суспільство 1486456787660373964

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item