Вчені пов'язали вживання м'яса з розвитком діабету


Дослідники виявили, що рослинний білок пов'язаний із зменшенням ризику розвитку діабету другого типу.

У той же час, у люди з дієтою, багатою м'ясом, цей різновид діабету розвивався значно частіше. Про дослідження, проведене в Університеті Східної Фінляндії повідомляє EurekAlert!.
Попередні дослідження пов'язали високе загальне споживання білка з більш високим ризиком розвитку діабету 2 типу. Однак значення білків з різних джерел було не досліджено.
Вчені скористалися даними про раціоні харчування 2332 чоловіків, отриманими в 1984-1989 роках. Як з'ясувалося, у 432 із них протягом наступних 19 років розвинувся цукровий діабет другого типу.
Вчені відзначають, що чоловіки з високим споживанням рослинного білка також вели більш здоровий спосіб життя, але тільки способом життя низький ризик розвитку діабету пояснити не можна. Зокрема, високе споживання рослинного білка зменшувало ризик розвитку діабету другого типу приблизно на 35 відсотків.
Використовуючи обчислювальну модель, дослідники підрахували, що заміна близько 5 грамів тваринного білка на рослинний щодня дозволить знизити ризик розвитку діабету на 18 відсотків. Споживання рослинного білка також пов'язали з більш низьким рівнем глюкози в крові.
Дослідники відзначають, що, швидше за все, зв'язок між високим рівнем споживання м'яса і діабетом пов'язано не тільки з білком, але і з іншими речовинами, що містяться в м'ясі, такими, як консерванти у м'ясних продуктах.
Однак, отримані дані показують, що дієта з великим вмістом рослинного білка може допомогти запобігти діабету другого типу.

Related

Здоров'я 6042160692481211335

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item