Кабмін вимагає скасувати абонплату за газ

Кабмін вимагає переглянути рішення про введення абонплати за газ

Гройсман звернувся до НКРЕКП з проханням про перегляд рішення про введення абонплати за газ.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман звернувся до Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) з проханням переглянути рішення про введення абонентської плати за поставки газу, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.
"Прошу переглянути рішення НКРЕКП з метою недопущення зростання сумарної вартості газу для окремих категорій споживачів. Про вжиті заходи прошу поінформувати Кабінет міністрів", - йдеться у зверненні глави уряду до керівництва НКРЕКУ.
Гройсман нагадав, що згідно з аналізом, проведеним фахівцями, рішення про введення абонплати може привести до зростання платежів за газ для різних категорій споживачів від 1,3 до 3 разів, що є неприпустимим, оскільки стосуватиметься кількох мільйонів домогосподарств.
"Уряд виходить з того, що будь-які рішення, спрямовані на впорядкування оплати послуг з постачання газу відповідно до законодавства, не повинні призводити до збільшення щомісячних платежів абонентів", - йдеться у зверненні прем'єра.
Як повідомлялося, в Україні ввели абонплату за підключення до системи газопостачання, яка буде окремою від фактичної ціни за газ, а квитанції будуть оплачуватися щомісячно на підставі лічильника.

Related

Події в Україні 1203779930382119796

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item