США про хіматаку в Сирії: Росія і Іран теж винні

Постпред США при ООН Ніккі Хейлі заявила, що Росія та Іран теж винні в хімічній атаці в Сирії

Вашингтон також заявив, що готовий зробити "більше", ніж ракетний удар, якщо в цьому буде необхідність.

Постпред США при ООН Ніккі Хейлі заявила, що відповідальність за хімічну атаку в Ідлібі лежить не тільки на уряді Сирії, але і на Ірані і Росії. Про це вона сказала під час засідання в Раді Безпеки ООН.

Засідання Радбезу відбулося в зв'язку з ракетним ударом США по базі Сирії.Вашингтон заявив, що саме з цієї авіабази вилетіли літаки, які здійснили хіматаку. Москва заявила, що це акт агресії США проти держави ООН.
"Урядовий режим в Сирії - не єдиний, хто несе відповідальність за хімічну атаку. На уряді Ірану також лежить велика відповідальність, тому що він довго захищав сирійського диктатора", - заявила Хейлі на засіданні Радбезу ООН.
Вона додала, що "уряд Росії також несе суттєву відповідальність".
За її словами, Росія і Іран не реагували належним чином на злочини сирійського президента Башара Асада.
"Кожен раз, коли Асад переходив "червону межу", Росія захищала його, а це зміцнювало Асада, а зміцнення Асада веде до більшої кількості смертей", - додала вона.
Хейлі заявила, що у Вашингтона було повне право на те, щоб завдати ракетного удару по Сирії. Вона наголосила, що США "готові зробити більше", якщо в цьому буде необхідність.
"Злочини Башара Асада проти мирних громадян більше не повинні залишатися без відповіді. Настав час сказати, що цьому потрібно покласти край. Варто не тільки говорити про це, але і робити певні дії", - сказала Хейлі.
Нагадаємо, що президент Росії Володимир Путін прокоментував атаку США в Сирії, заявивши, що вона є порушенням міжнародного права.

Related

Події у світі 8632756245718136183

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item