Мирослава Ґонґадзе назвала найкращий фільм про її чоловіка


"Цей фільм про Георгія найкращий з тих, що я бачила. 
Показує багато важливих фактів. Але нам усе ж потрібно домагатися реального розслідування справи зникнення Георгія", - сказала на презентації фільму "Принесіть мені голову Георгія Ґонґадзе" Мирослава Ґонґадзе.
Це був третій фільм про зниклого журналіста знятий за кордоном. Його показали 15 квітня 2002 у Нью-Йорку. Створила місцева журналістка Сьюзі Девіс. Своєю роботою хотіла привернути увагу до ситуації зі свободою слова в Україні. На українських телеканалах його не показували.
Під час презентації обговорили інші фільми про вбитого журналіста. Мирослава Ґонґадзе висловила думку, що факти у них підтасовувались так, як це вигідно замовникам-політикам з України. Вони навіть дискредитують особу її чоловіка.
Після зникнення Георгія, вона отримала політичний притулок в США. Зараз разом з доньками Соломеєю і Наною живуть у передмісті Вашингтона — Арлінгтоні. Жінка працює на інформаційному ресурсі "Голос Америки".
16 вересня 2000 року близько 22:30 31-річний Георгій пішов з роботи на бульварі Лесі Українки, але вдома так і не з'явився. На нього чекали дружина і двоє 3-річних дітей. Протягом ночі друзі обдзвонювали лікарні та "швидкі", але марно.
До цього журналіст заявляв, що наприкінці червня за ним влаштували зовнішнє спостереження на автомобілі "Жигулі". Вранці біля будинку та ввечері біля роботи. Звертався з листом до тодішнього генпрокурора Михайла Потебенька про стеження за ним міліції і невідомих осіб. Видання, яке очолював Ґонґадзе, публікувало матеріали про президента Леоніда Кучму та його оточення. Тоді на день портал відвідували лише 3 тис. користувачів.

Related

Суспільство 1219404467480548710

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item