В аварії польського літака звинуватили диспетчерів


Авіакатастрофу називають умисною.

 
Польські прокурори звинувачують російських диспетчерів і якусь "третю особу" у тому, що вони навмисне спровокували авіакатастрофу Ту-154М, в якій загинув польський президент Лех Качинський. Про це повідомляє Польське Радіо з посиланням на прокурора Марека Пощенека.
 
Нові звинувачення були сформульовані після аналізу близько 2-х тисяч томів із файлами. 
 
"Вже зібрані і здобуті в ході слідства докази, які дозволили прокурорам сформулювати нові звинувачення щодо авіадиспетчерів, а також третьої особи, яка перебувала у вежі управління польотами, в умисному провокуванні катастрофи, результатом якої стала загибель великої кількості людей", - сказав Пощенек на спеціально скликаній прес-конференції.
 
Нагадаємо, літак Ту-154М розбився 10 квітня 2010 року в умовах поганої видимості. На його борту перебували президент Польщі Лех Качинський і члени польського уряду. Вони летіли у Смоленськ, щоб взяти участь у траурних заходах, приурочених 70-й річниці розстрілу польських офіцерів у Катинському лісі. Усього в катастрофі загинули 96 осіб. 
 
Нагадаємо, літак, на борту якого перебувала польська урядова делегація, що летіла на траурні заходи до Катині, розбився у квітні 2010 року під Смоленськом. В авіакатастрофі загинули 96 осіб, зокрема президент Польщі Лех Качинський.
 
Раніше повідомлялося, що прокуратура Польщі співпрацює із британською лабораторією Forensic Explosives Laboratory, яка проведе аналіз зразків матеріалів, взятих із ТУ-154.

Related

Події у світі 4345068317773061515

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item