США перекинуть ударну групу авіаносців і винищувачів ближче до КНДР

Перегрупування пов'язане зі зростаючою загрозою з боку КНДР
Ударна група військово-морських сил США вирушить у напрямку західної частини Тихого океану до берегів Корейського півострову.
Як пояснив співрозмовник агентства, перегрупування пов'язане зі зростаючою загрозою з боку КНДР і розвитком ядерної програми країни, пише Reuters.
"Ми вважаємо, що збільшення присутності необхідно", – сказав чиновник, посилаючись на тривожну поведінку Північної Кореї.
За його словами, ударна група під назвою "Карл Вінсон" включає в себе авіаносець і буде перекинута з Сінгапуру в бік Корейського півострову.
Влада Північної Кореї вважає свою ядерну програму правильним рішенням, у тому числі і через нанесений  США ракетний удар по Сирії. Зазначено, що сам ракетний обстріл військами США авіабази в Сирії в Пхеньяні називають "неприпустимим актом агресії проти суверенної держави".
Раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп запевнив союзників Америки - Японію і Південну Корею, у повній підтримці з боку Вашингтона після недавніх ракетних випробувань з боку КНДР.
Також 8 квітня Трамп провів зустріч з головним секретарем ЦК КПК Сі Цзіньпіном, під час якої обидві сторони домовилися про розширення співпраці з питання запобіганню ядерній програмі КНДР.
Нагадаємо, 5 квітня влада Північної Кореї провели запуск балістичної ракети у бік Японського моря.
Запуск був проведений в районі населеного пункту Синпхо у бік Японського моря.

Related

Події у світі 4691206923986292423

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item