Трамп запросив Дутерте в Білий дім, Держдеп шокований


Президент США Дональд Трамп в ході телефонної бесіди запросив авторитарного лідера Філіппін Родріго Дутерте відвідати Вашингтон.
Про це пише The New York Times.
Як повідомили в адміністрації, під час "дружньої бесіди" Трамп запропонував президенту Філіппін, якого звинувачують в тому, що він розпорядився без суду вбивати підозрюваних у наркоторгівлі громадян країни, відвідати Білий дім.
Тепер адміністрація готується до лавини критики з боку правозахисних груп. Як повідомили виданню два високопоставлених чиновника, вони очікують, що Держдеп і Рада національної безпеки, яких ця новина застала зненацька, висловлять заперечення.
"По суті, схвалюючи кровопролитну боротьбу Дутерте з наркотиками, Трамп стає моральним співучасником наступних вбивств. Незважаючи на особливості його характеру, які це виключають, Трампу має бути соромно за себе", - заявив директор азіатського відділення Human Rights Watch Джон Сіфтон.
Чиновники в адміністрації повідомили, що дзвінок Дутерте був одним з багатьох дзвінків лідерам Південно-Східної Азії, здійснених Білим домом, щоб лідери цих країн не почувалися забутими через те, що Трамп зосередився на Китаї, Японії і напруженості в Північній Кореї. У неділю Трамп також говорив з прем'єр-міністрами Сінгапуру і Таїланду, які теж отримали запрошення в Білий дім.
В адміністрації відзначили, що Трамп хотів налагодити союз з Філіппінами для протистояння експансії Китаю в Південно-Китайському морі.
При цьому видання пише, що невідомо, чи отримає Дутерте візу в США, з огляду на звинувачення в порушенні прав людини.

Related

Події у світі 3215527488596978981

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item