Трамп несподівано атакував Південну Корею


Президент США Дональд Трамп заявив, що має намір переглянути умови угоди про вільну торгівлю з Південною Кореєю, а також зажадав від південнокорейської влади оплати за розміщення в країні американських систем протиракетної оборони THAAD ( "Тед"), спрямованих на захист Південної Кореї і Японії від непередбачуваних дій Північної Кореї.
Після подібних коментарів акції південнокорейських компаній почали падати в ціні, так само як і національна валюта - вона. Експерти відзначають, що хоча заяви Дональда Трампа є, швидше за все, лише засобом тиску в ході переговорного процесу, вони впливають на настрої інвесторів в азіатському регіоні, - повідомляють Економічні звістки.
Представники міністерства фінансів Південної Кореї заявили, що адміністрація Білого дому не запитувала ніякої інформації щодо торговельної угоди між країнами, а міністерство оборони Південної Кореї в черговий раз підтвердило свою позицію, що платити за розгортання американських систем ПРО належить самим США. Тим часом почалося поступове переміщення елементів ПРО на заплановані позиції в Південній Кореї, а повний запуск намічений на літо поточного року.
Системи ПРО є для США засобом тиску на Китай в питанні деескалації ситуації в регіоні у зв'язку з підвищеною активністю Північної Кореї в розвитку власних програм ядерного і не-ядерної зброї.

Related

Політика 4191919848551635978

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item