Екс-нардепа застрелили на порозі квартири


У столиці на порозі квартири застрелили екс-нардепа "Партії регіонів" Олега Калашнікова. Напередодні вбивства йому погрожували фізичною розправою. Випадок стався у будинку на проспекті Правди, 31, у мікрорайоні Виноградар.
"52-річний нардеп разом зі своєю дружиною Ольгою Соловйовою піднявся ліфтом на 8 поверх. Жінка щойно зайшла у квартиру, як у чоловіка почали стріляти. Спершу вистрелили в ліву скроню. Пострілів було п'ять. Кілер стояв з боку сходової клітки. Стріляв зі зброї калібру 7,62 мм. Дружину не переслідували. Правоохоронців викликала сусідка. Останнім часом Калашнікову погрожували, приходили смс", - розповів родич загиблого "регіонала".
Більшість мешканців 16-поверхівки — робітники заводів. Нардеп прожив 20 років у двокімнатній квартирі. 63-річна консьерж Ольга Цимбал розповіла, ще вранці з ним віталася.
"Приїхав наряд міліції. Я одразу і не зрозуміла, що сталося. До Олега часто приїздили правоохоронці, так як спрацьовувала сигналізація. Однак потім з'явився другий, третій. Розповіли, що вбили. Чужих у під'їзді не бачила. Мені у віконце видно, хто йде до ліфта й натискає на кнопку. А сходова клітка була закрита. Усю ніч після вбивства міліціонери опитували жителів будинку. Лише на ранок дозволили відмити кров на поверсі", - розповіла жінка.
Олег Калашніков народився на Рівненщині. Служив у розвідці. 1997-го пішов у відставку. Отримав звання полковника. У 2005-му став народним депутатом від Партії регіонів. Наступного року з Ради його вигнали, бо побив знімальну групу телеканалу СТБ. Керував антимайданом у Маріїнському парку під час Революції гідності.
У Генпрокуратурі та СБУ перевіряли Олега Калашникова на причетність до організації тітушок під час Євромайдану і до сепаратизму.
15 квітня 2015 року у Києві біля дверей квартири застрелили колишнього нардепа "Партії регіонів" Олега Калашнікова. 18 квітня його поховали на столичному Берковецькому кладовищі. Прощання тривало 2 години. Лише один із колишніх однопартійців Калашнікова прийшов на похорони. Чоловіка поховали між могилами його матері та батька.

Related

Суспільство 1136803839362111059

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item