ГПУ просить позбавити Артеменка громадянства

Депутат Андрій Артеменко

Генпрокуратура просить Авакова ініціювати процедуру позбавлення громадянства України нардепа Артеменка.

Генеральна прокуратура України звернулася до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханням ініціювати через Державну міграційну службу процедуру втрати громадянства України народним депутатом Андрієм Артеменком. Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган на своїй сторінці в Facebook.
"Державна міграційна служба після отриманих від Генпрокуратури матеріалів може звернутися до президента з проханням позбавити нардепа А.Артеменка громадянства України", - написала вона.
Сарган зазначила, що в ході розслідування кримінального провадження за фактами скоєння злочину, передбаченого статтею 111 Кримінального кодексу України (державна зрада), було зібрано достатньо документів, які вказують на те, що Артеменко отримав громадянство Канади і має паспорт громадянина Канади.
Вона також наголосила, що ГМС після отриманих від ГПУ матеріалів може звернутися до президента з проханням позбавити Артеменка громадянства України.
Нагадаємо, раніше депутат Артеменко, який став широко відомий на початку року завдяки "мирному плану щодо здачі в оренду Криму Росії", заявив, що анулював свій канадський паспорт ще в 2014 році.

Related

Політика 5623347641859541072

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item