Безвіз України гальмують вибори у Франції - ЗМІ

Скасування віз підвисло

Країни ЄС не хочуть поспішати в цьому питанні через президентські вибори у Франції, що намічені на рубежі квітня-травня.

Затримання введення безвізового режиму між Україною і Європейським Союзом пов'язана з виборами президента у Франції, повідомляє Польське радіо з посиланням на західних дипломатів.

"Цілком можливо, що рішення Ради ЄС щодо лібералізації візового режиму буде прийнято в травні, хоча це поки не підтверджено. Якщо це станеться, то вже влітку українці зможуть подорожувати до Євросоюзу без віз", - сказав один з дипломатів ЄС.
Зазначено, що офіційно чиновники пояснюють відсутність остаточного терміну в цьому питанні процедурними аспектами, а також бажанням дати цій важливій ​​події "посадовий фон", і можливість його оприлюднення в присутності представників вищої влади України.
"Однак, європейські дипломати визнають також, що країни ЄС не хочуть поспішати в цій справі через президентські вибори у Франції, що намічені на рубежі квітня-травня. Імміграція і захист кордонів є одними з головних тем виборчої кампанії. Скасування віз ЄС для громадян більш 40-мільйонної країни може бути використано радикалами і євроскептиками - побоюються дипломати ЄС", - повідомляє видання.
Раніше глава представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі заявив, що вже в червні Україна може отримати безвізовий режим.

Related

Події у світі 7176671131866930587

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item