"Ми балансуємо на межі втрати державності"


Для України зараз найнебезпечніший момент в історії, коли можемо втратити державність. Народу терміново потрібні нові політичні сили.
"Зараз дійсно небезпечний момент історії. Він може закінчитися дуже погано. Ми балансуємо на межі втрати державності. І тільки дивом виходимо з неприємних ситуацій", - розповів "Фактам" Мирослав Попович, директор Інституту філософії Національної академії наук України.
Україні потрібно частіше влаштовувати вибори.
"Завжди з цікавістю читаю передвиборчі програми політичних партій. Найчастіше вони досить привабливі. Але далі декларацій справа, як правило, не йде. Україні потрібні нові сили в політиці. На це піде час. Часті вибори - це нормально. Тоді більш надійні люди можуть отримати шанс прийти до влади. Вони навчаться розрізняти, де чужі, а де свої".
Попович назвав 3 базові цінності для держави.
"Ми зараз зупинилися на тому, що суспільство завойовує політичну свободу. Адже ніхто не заперечує, що вона є, у нас не садять до в'язниці за інакомислення. Друга цінність - це державна незалежність. Багатьом дисидентам і опозиціонерам в свій час це здавалося зайвою витратою сил. Мовляв, не з незалежності треба починати, а з волі. Третє - боротьба з бідністю. У нас досі не склалося хоч якась подоба профспілкового руху. Всі незадоволені, висувають якісь вимоги, але ніхто не може сказати, як досягти змін. Потрібно брати приклад з Польщі з її "Солідарністю". Це задало б такий характер руху за свободу, що можна було б бути спокійними за завтрашній день".
Мирослав Попович - відомий український філософ. 60 років працює в Інституті філософії.

Related

Суспільство 4383694292884454943

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item