У США звинуватили Кремль у допомозі Асаду приховати хіматаки в Сирії


У Білому домі звинуватили Кремль у допомозі режиму сирійського президента Башара Асада приховати факти щодо застосування минулого тижня забороненої хімічної зброї проти цивільного населення в Сирії.
У той же час Москва заявляє, що для цього немає ніяких доказів. Про це йшлося під час брифінгу високопоставлених представників Білого дому, повідомляє The New York Times.
Представники США заявили, що Росія часто намагається внести плутанину і посіяти сумніви в міжнародному співтоваристві, представляючи взаємовиключні версії подій.
Чиновники заявили, що з огляду на історію тісної співпраці між сирійськими і російськими військовими, Москва повинна відповісти за напад. Представники Пентагону заявили, що російські співробітники були на сирійській базі, з якої випустили хімічну зброю.
4 квітня в підконтрольній повстанцям сирійській провінції Ідліб сталася газова атака. Загинули близько 100 людей. 400 мають проблеми з органами дихання. Серед загиблих 20 дітей і 17 жінок. За словами сирійських активістів, авіаналіт здійснили сили режиму Башара Асада або російські війська.

Related

Події у світі 5533192550370699762

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item