МВФ: Чекаємо на продаж земель і пенсійну реформу

У МВФ озвучили список побажань після надання Україні мільярда доларів кредиту

Україна не може більше дозволити собі відкладати пенсійну реформу, стверджують у фонді.

 
У МВФ розповіли, чого чекають від України після виділення їй нового кредиту в один мільярд доларів. У цьому списку є як приватизація земель, так і підвищення пенсійного віку.
 
Президент Петро Порошенко сьогодні заявив, що МВФ схвалив четвертий транш Україні в один мільярд доларів. За його словами, це додаткове визнання українських реформ.
 
У фонді вважають, що для більш швидкого зростання української економіки потрібні реформи для покращення бізнес-середовища, і початок цьому має покласти приватизація земель.
 
"Початком має стати приватизація і розвиток ринку земель сільськогосподарського призначення. Боротьба з корупцією має бути більш рішучою, оскільки навіть зі створенням нових інститутів з боротьби з корупцією конкретні результати поки що не досягнуті", - сказано в прес-релізі МВФ.
 
Окрім того, у фонді чекають і на пенсійну реформу, у тому числі й на підвищення пенсійного віку. Це має допомогти зменшити держборг країни.
 
"Україна не може більше дозволити собі відкладати комплексну пенсійну реформу, яка передбачала б, зокрема, і підвищення ефективного пенсійного віку", - кажуть у фонді.
 
Окрім цього, у МВФ наголошують на необхідності поліпшення адміністрування доходів і просування реформи системи держуправління України.
 
У фонді також наполягають на необхідності продовжувати зусилля для відновлення стійкості банків і посилення їх здатності підтримувати зростання.
 
Раніше ЗМІ опублікували текст меморандуму МВФ і України без скорочення.

Related

Економіка 7949145582740834767

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item