НАТО не воюватиме з Росією через Україну - британський експерт


Києву не варто сподіватися, що НАТО вступить у війну з Росією для захисту України. 
Таку думку в інтерв'ю "Апостроф" висловив науковий співробітник Королівського інституту міжнародних відносин Chatham House (Великобританія) Джеймс Шерр.
"Ми не збираємося воювати з Росією. Стратегія Заходу повинна бути в повній підтримці України, всіма способами, крім війни. НАТО не воюватиме проти ядерної наддержави через Україну", - підкреслив він.
"Україна не має ніякої можливості вступити в НАТО поки триває конфлікт з Росією. Немає ніякого сценарію, за яким 28 країн-членів можуть погодитися гарантувати безпеку Україні, як вони гарантували Латвії. Така політична реальність, і Україні треба це прийняти", - підкреслив Шерр.
Він також вказав на необхідність сфокусуватися на підвищенні ефективності підтримки НАТО і союзниками українських Збройних сил.
"Мова не йде про надання летального озброєння, мається на увазі повна підтримка в сфері оборони, щоб розширити можливості Збройних сил України вести комбіновані військові маневри, що є сильною стороною Росії", - сказав експерт.
Президент Петро Порошенко 8 квітня підписав указ "Про затвердження річної національної програми під егідою комісії Україна-НАТО на 2017 рік".

Related

Події у світі 554932740394559898

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item